Teknoloji

Microsoft Surface Hub 2X’i çıkarmaktan vaz mı geçti?

microsoft surface hub 2x

Microsoft Surface Hub 2X, 2018’in eylül ayında duyurulmuştu. Ancak yeni bir sızıntı, Microsoft’un Surface Hub 2X’i çıkarmaktan vazgeçtiğini öne sürüyor. Surface Hub 2X’in tanıtımıyla ilgili materyallerin Microsoft’un internet sitesinden kaldırılması da bu iddiayı destekliyor. Şirketten henüz bu kararın doğruluğuna veya gerekçelerine dair bir açıklama gelmiş değil. Ancak Microsoft’un Surface Hub 2X konusunda neredeyse tanıtımdan bu yana sessiz kaldığını da belirtmekte fayda var.

Surface Hub 2X’ten vazgeçildiği iddiasını gündeme getiren ilk mecra olan Petri, haberini “isimsiz kaynaklar”a dayandırıyor. Yazılım devi, Surface Hub 2X’i Surface Hub 2S ile birlikte çıkarmayı planlamıştı. Her iki model de yine 2018’de duyurulan orijinal Surface Hub 2’ye farklı açılardan çeşitli eklemeler yapıyordu.

Surface Hub 2S, hâlihazırda Microsoft’un çevrimiçi mağazasında 8999 dolar karşılığında satılıyor. Microsoft tarafından “dijital yazı tahtası” olarak tanımlanan cihaz, çizim yapmakta veya üç boyutlu modeller oluşturmakta ya da video sohbetlere katılmakta kullanılabiliyor. Henüz satışa sunulmayan Surface Hub 2X ise asla gün yüzüne çıkmayacak gibi görünüyor.

Microsoft Surface Hub 2X konusunda bilgi vermekten kaçınıyor

Microsoft’un konuyla ilgili olarak Petri’ye gönderdiği açıklamada somut bilgi vermekten kaçındığı söylenebilir. Şirket, 2020 için önceliğinin Surface Hub 2’nin 85 inçlik versiyonunu çıkarmak ve yeni özellikler getirecek yazılım güncellemesini yayınlamak olduğunu belirtti. Microsoft, Surface Hub ile ilgili yol haritasının müşterilerle koordinasyon içinde ve onların beklentilerini karşılayacak şekilde hazırlandığının altını çizdi.

Microsoft’un Petri’ye gönderdiği açıklamada, gelecek aylarda konuyla ilgili daha fazla bilgi paylaşacağını belirtti. Dolayısıyla Surface Hub 2X’in akıbetinin önümüzdeki aylarda netleşeceği söylenebilir. Ancak kaynakların verdiği bilgiye göre, Windows Core OS’in geliştirme sürecinde yaşanan sıkıntılar işleri zorlaştırdı ve gecikmelere sebep oldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER