Teknoloji

Microsoft Surface Hub 2 ve dönen ekranını sergiledi

Microsoft Surface Hub 2, ilk kez Microsoft’un Ignite konferansı kapsamında düzenlediği etkinlikte gözler önüne çıktı. Yazılım devi, Surface Hub 2 ile birlikte cihazda kullanılacak bazı yazılımlar hakkında da bilgi verdi. Şirket, 50 inçlik ekranı döndürürken animasyonların da pürüzsüz biçimde çalıştığını göstermeyi ihmal etmedi.

Surface Hub 2, Microsoft’un işletim sistemini akıllı cihazlarda akıllı modlarla çalışacak şekilde modüler hâle getirmeye yönelik Windows Core OS girişiminin bir parçası olarak tanımlanıyor. Windows Core OS ve C-Shell üzerinde iki yıldır çalışan Microsoft, bu çalışmalarının ilk meyvelerini Surface Hub 2 ile aldı. Microsoft Surface Hub 2 ile yenilikçi donanım planlarının ilk somut örneğini de sergilemiş oldu.

microsoft surface hub 2Microsoft tarafından gerçekleştirilen demoda Surface Hub 2’nin parmak izi sensörüyle birden fazla kullanıcıyı nasıl yönetebileceği de görülüyor. Cihazın altına yerleştirilen parmak izi sensörü, birden fazla kullanıcının hızlı bir şekilde cihaza giriş yapmasını sağlıyor. Surface Hub 2’nin ekranı üzerinde çok sayıda doküman açmak ve ortak çalışma yürütmek mümkün oluyor.

Microsoft Surface Hub 2 ile ilgili planlarını da etkinlikte açıkladı. Şirket önümüzdeki yıl Surface Hub 2 dışında Surface Hub 2S modelini de çıkaracak. 4K kameralara ve uçtan uca ekrana sahip cihaz için yeni yazılım ise 2020’de yayınlanacak. Yeni yazılımla birlikte Surface Hub 2X ortaya çıkacak. Arkasına yerleştirilecek özel işlemci kartuşuyla hem donanımı hem de yazılımı yükseltmek mümkün olacak. Microsoft Surface Hub 2 için kesin bir fiyat ve çıkış tarihi açıklanmadı.

İLGİLİ HABERLER