Teknoloji

Microsoft Surface Go parçalarına ayrıldı, küçük pil ortaya çıktı

microsoft surface goMicrosoft Surface Go, kısa süre önce yurt dışındaki raflarda yerini almıştı. Surface Go, piyasaya çıkmasından sonra kısa süre içinde iFixit ekibinin tezgahından geçen ürünler arasına da katıldı. iFixit ekibinin çalışması, “Microsoft tam teşekküllü bir PC’yi küçük bir kasa içine sığdırmayı nasıl başardı?” sorusuna yanıt veriyor.

Microsoft’un tasarımı çalışır kılmak için bazı alanlarda fedakârlık yapmış gibi görünüyor. Fedakârlık yapılan alanlar arasında ise pil kapasitesi öne çıkıyor. Surface Go’da iki parçaya bölünmüş 26.1 Wh kapasiteli bir pil bulunuyor. Surface Pro’daki 45 Wh pile kıyasla çok küçük olan Surface Go’nun pili, 2018 model iPad’in 32.9 Wh pilinin de gerisinde kalıyor. Yapılan testlerde bu pilin 6 saatlik bir kullanım süresi sunduğu belirtiliyor.

Bazı diğer tasarım seçimleri ise oldukça etkileyici görünüyor. Intel Pentium Gold işlemci sadece bakır kalkan ve termal macun ile havalandırılıyor. Microsoft fansız Surface Pro’da bile soğutma için sıcaklık boruları kullanmıştı. Wi-Fi antenlerinin iyi saklanması ve sağlam ekran yapısı da Microsoft Surface Go’da alkış alan unsurlar arasında bulunuyor.

Microsoft Surface Go, tıpkı Surface ailesinin diğer üyeleri gibi, tamiri oldukça zor bir cihaz. Pil ve ekranın tutkalla yapıştırıldığı cihazda kalabalık kasanın modüler olmaması da işleri biraz daha zorlaştırıyor. Surface Go, tamir edilebilirlik konusunda iFixit ekibinden 1 puan alabildi.

İLGİLİ HABERLER