Teknoloji

Surface 2 ve Surface 2 Pro için yerleştirme istasyonu da çıkacak

Microsoft Surface 2 ve Surface Pro 2 tabletlerini çıkarmaya hazırlanıyor. Bununla birlikte şirket tabletlerle uyumlu çalışacak çeşitli aksesuarları da sunmayı planladığı da tahmin ediliyor. Paul Thurrott ve Neowin tarafından öne sürülenler şirketin Surface Pro yerleştirme istasyonu çıkardığını işaret ediyor.

microsoft-surface-rt-inceleme-00013

Bu yılın başlarında Microsoft’tan gelen açıklama herhangi bir yerleştirme istasyonunun çıkarılmasının düşünülmediği şeklindeydi, ancak görünen o ki şirket geçen zaman süresince fikrini değiştirmiş.

Surface Docking Station yerleştirme istasyonu yalnızca Surface Pro ve Surface Pro 2 tabletleri destekleyecek, kullanıcıların USB portları aracılığıyla klavye ve fare bağlamasına izin verecek. Surface RT ve Surface 2 kullanıcıları bu aksesuardan yararlanamayacak. İstasyonun arkasında üç adet USB 2.0 portu bulunacak, ayrıca kenarda da bir adet USB 3.0 portu yer alacak.

Diğer yerleştirme istasyonları gibi, Surface tablete özel bu versiyon da görüntünün mini DisplayPort aracılığıyla veya ethernet portu ile kablolu bağlantı üzerinden harici ekranlara aktarılmasına izin verecek.

Gelecek ay beklenen Surface 2 ve Surface Pro 2 tabletlerin ayarlanabilir ayağa ve iyileştirilmiş işlemcilere sahip olması bekleniyor. Bunun dışında görünüşleri mevcut nesil ürünlerle aynı olacak. Bu arada Microsoft’un Surface Pro, Surface 2 ve Surface Pro 2 için Power Cover adlı pilli kapak çıkarmayı planladığı da söyleniyor.

Yeni nesil Surface tabletler Windows 8.1’in dağıtıma çıkacağı 18 Ekim tarihinde bekleniyor.

İlgili >> Neowin, WinSuperSite

İLGİLİ HABERLER