Teknoloji

Microsoft SMS Organizer ile istenmeyen mesajları engelleyecek

microsoft sms organizer
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Android için SMS Organizer isimli bir uygulama hazırladı. Söz konusu uygulama, telefona gelen SMS’leri otomatik olarak sınıflandırıyor. İlk olarak geçtiğimiz yıl Hindistan’da yayınlanan SMS Organizer; artık ABD, Avustralya ve Birleşik Krallık’ta da indirilebiliyor. Makine öğrenmesinden yararlanan uygulama bu sayede mesajları otomatik olarak sınıflandırıyor ve başka klasörlerde topluyor.

Bu da kullanıcılara gelen istenmeyen tanıtım mesajlarının “Tanıtımlar” klasörü altında toplanacağı anlamına geliyor. Gerçek mesajların ise gelen kutusunda saklanacağı belirtiliyor. Uygulama, SMS gelen kutusunun içinde seyahat ve etkinlik rezervasyonları için bağlamsal hatırlatıcılar da oluşturabiliyor. Gönderici engelleme, SMS’leri yıldızlama ve eski mesajların arşivlenebilmesi de uygulamanın yetenekleri arasında bulunuyor. SMS Organizer, çevrimdışıyken de çalışabiliyor.

Kullanıcılar diledikleri takdirde gelen SMS’lerini Google Drive hesabında da yedekleyebiliyor. Uygulamanın sadece SMS’leri desteklediğini, MMS’lerin ise kapsama alanında olmadığını belirtmek gerekiyor. Mesajlarını yedekleyen kullanıcılar, bu mesajları daha sonra başka bir telefonda tekrar yükleyebiliyor.

Microsoft SMS Organizer uygulaması Türkiye’den indirilebiliyor mu?

SMS Organizer, Microsoft çalışanları tarafından geliştirilen deneysel uygulamaları barındıran Microsoft Garage biriminden çıkan bir proje. Uygulamaya hâlihazırda Türkiye’den erişim mümkün değil. Önümüzdeki dönemde bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceği de henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER