Teknoloji

Microsoft sadece internetten oyuna izin veren Xbox konsol düşünmüyor

microsoft xbox games showcase 2023

Microsoft’un Xbox ve oyundan sorumlu şefi Phil Spencer, şirketinin sadece internet üzerinden oyun oynamaya imkan tanıyan bir konsol üzerinde çalışmadığını doğruladı. Daha önce çıkan bazı dedikodular, Microsoft’un Project Scarlett kod adlı gelecek nesil oyun konsolunun üst sınıf versiyonunun yanı sıra; giriş denetçisi, görüntü işleme veya çarpışma algılama gibi işler için kısıtlı miktarda yerel bileşen barındıracak “bulut konsolu” versiyonunun da çıkacağını işaret ediyordu.

Şirketin oyun şefi, Gamespot’a verdiği bir röportajda şu an için sadece internet üzerinden oyun oynamaya izin verecek bir konsol üzerinde çalışmadıklarını kaydetti. “İnternet üzerinden oyun için varış noktası olarak cebinizdeki telefona yöneliyoruz ve sahip olduğumuz konsol, oyunları yerel olarak oynamanıza izin veriyor.” dedi.

Microsoft’un ikinci bir konsol planları bu yılın başlarında ıskartaya çıkmıştı. Bunun nedeni olarak da geliştirici endişeleri ve xCloud’a odaklanma gösterilmişti. Microsoft, yaz başındaki E3 etkinliğinde duyurusunu gerçekleştirdiği bulut tabanlı oyun servisi xCloud’ın herkese açık denemelerine başlıyor. Ekim ayında herkese açık beta yayını bekleniyor. Böylelikle Xbox tutkunları oyunları telefonlarında oynama veya bazı oyunlarda konsollarda bıraktıkları oyunlarına telefonlarına kaldıkları yerden devam etme imkanına sahip olacaklar.

Microsoft’un Project Scarlett konsolu 8K grafik desteği, SSD depolama, ışın izleme desteği gibi özelliklerle gelecek yılın sonlarına doğru çıkacak. Şirket AMD Zen 2 ve Radeon RDNA mimarisini temel alan bir CPU tasarımı kullanacak. Ayrıca yeni işlemcinin Xbox One X’te bulunandan dört kat daha güçlü olacağı da söyleniyor. Ayrıca Microsoft, daha hızlı olan GDDR6 RAM kullanacak ve oyunlarda çerçeve hızlarını artırmaya odaklanacak. Project Scarlett için çıkacak ilk oyunlardan bir tanesi Halo Infinite olacak.

İLGİLİ HABERLER