Teknoloji

Microsoft Quanta ile birlikte yeni bir akıllı hoparlör geliştiriyor

microsoft quantaMicrosoft’un dijital asistanı Cortana’yı taşıyan ilk akıllı hoparlör olan Harman Kardon Invoke, pek de iyi satış rakamlarına ulaşamamıştı. Ancak bu durum Microsoft’u akıllı hoparlörler konusundaki hedeflerinden vazgeçirmemiş gibi görünüyor. Söylentilere göre, Microsoft Quanta ile birlikte yeni bir akıllı hoparlör üzerinde çalışıyor.

Quanta pek çok ünlü marka adına cihaz üretimi gerçekleştirmesiyle tanınınıyor. Microsoft ile Quanta’nın ortak çalışmalarının henüz ilk aşamalarında olduğu belirtilirken, hoparlörün kalbinde Qualcomm Snapdragon 212 yonga setinin olacağı söyleniyor. Giriş seviyesi akıllı telefonlarda kullanılan Snapdragon 212, enerji tüketimindeki verimliliği nedeniyle Nesnelerin İnterneti cihazlarında da tercih ediliyor. Dört adet Cortex A7 çekirdeği taşıyan yonga seti, 1.3 GHz’ye kadar hızlarda çalışabiliyor ve Adreno 304 grafik işlemcisi barındırıyor.

Söz konusu hoparlörün dijital asistanının Cortana olmasına kesin gözüyle bakılsa da, hoparlörün Microsoft markasını taşıyıp taşımayacağı henüz bilinmiyor. Hoparlörün son kullanıcıya ulaşan bir ürün olmayabileceği ve bunun yerine Cortana’lı akıllı hoparlör üretmek isteyen diğer şirketler için bir referans tasarım olabileceği belirtiliyor. Microsoft’un hoparlöre Harman Kardon Invoke’ta bulunmayan özellikler eklemesi de beklentiler arasında yer alıyor.

Microsoft Quanta ile yaptığı çalışmayla en azından Cortana’yı akıllı hoparlör pazarında söz sahibi yapma isteğinin sürdüğünü gösteriyor. Ancak bu konuda şirketin karşısında Amazon ve Google gibi iki büyük rakibin bulunduğunu unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER