Teknoloji

Microsoft pandemi döneminde gelirlerini artırmayı sürdürüyor

microsoft copilot ai
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Küresel koronavirüs salgını insanlık için bir felaket olsa da, büyük teknoloji şirketlerinin önemli kısmı için bir fırsata dönüştü. Bu şirketler arasında başı çekenlerden birisi de Microsoft.

Microsoft’un 2021 mali yılının üçüncü çeyreğine ait finans raporu, şirketin gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 19 oranında artırdığını ve 41.7 milyar dolar seviyesine çıkardığını gösteriyor. Kârın yüzde 44 artışla 15.5 milyar dolara çıkması ise bu tabloyu daha dikkat çekici hâle getiriyor. Microsoft’un Wall Street analistlerinin 41.05 milyar dolarlık gelir beklentisini solladığını belirtmekte de fayda var.

Microsoft’un başarısının nedenini anlamak ise pek zor değil. Evden çalışmanın yaygın olduğu günümüzde Microsoft’un bulut ve dijital servisleri her zamankinden fazla kullanılıyor. Bu trendin ofislere dönüşe kadar yavaşlaması beklenmiyor. Ofislere dönülse bile, bunun eskisi gibi olmayabileceğini unutmamak gerekiyor. Microsoft’tan yapılan açıklamada, Azure gelirlerinin bir yıl önceye kıyasla yüzde 50 oranında arttığına dikkat çekildi. Bu süreçte Akıllı Bulut gelirlerinde de yüzde 22’lik bir artış kaydedildi.

Microsoft CEO’su Satya Nadella ise sonuçları şu sözlerle değerlendirdi: “Pandemide bir yılı geride bırakmamıza rağmen, dijital benimseme eğrilerinde bir yavaşlama görünüyor. Artışın sürmesi, sürecin henüz başlangıç aşamasında olduğunu gösteriyor. Bulutu önümüzdeki on yıla hazırlıyoruz. Pazarımızı genişletirken, teknolojimizin her alanında inovasyonu sürdürüyoruz.”

Geride kalan çeyrekte şirketi rahatsız edecek pek fazla unsur olmadığı görülüyor. Windows, Xbox ve Surface’ı kapsayan Daha Fazla Kişisel Bilişim biriminin gelirleri yüzde 19’luk artışla 13 milyar dolara çıktı. Microsoft Xbox satışlarıyla ilgili kesin rakamları paylaşmasa da, konsol satışlarının bir önceki yıla kıyasla yüzde 232 oranında arttığı ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER