Teknoloji

Microsoft Outlook’un yeni iOS ve Android uygulamaları daha fazla üretkenlik vadediyor

microsoft-outlook-290115

Microsoft, iOS ve Android için hazırladığı yeni Outlook uygulamalarını yayınladı. Aralık ayının başında e-posta uygulaması Acompli’yi satın alan Microsoft’un uygulamanın adını Outlook olarak değiştirdiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Zira iTunes App Store ve Google Play’de yer alan uygulamalar Acompli’yle neredeyse aynı tasarıma sahip. Ancak Microsoft’un düzenli olarak gerçekleştirmeyi planladığı güncellemelerle bu durumun biraz değişmesi bekleniyor.

Yeni Outlook uygulamalarını her hafta güncelleyeceklerini söyleyen Microsoft Office Genel Müdürü Julia White, kısa süre sonra Outlook mobil uygulamalarının Acompli’den farklı bir havaya bürüneceğini belirtti.

Beklenenin aksine Acompli’nin Google Drive ve Dropbox entegrasyon özelliğini korumaya karar veren Microsoft; takvime, kişilere, e-postalara ve dosyalara hızlı erişim özelliğine de dokunmayarak Office’in mobil uygulamalarını masaüstü sürüme daha yakın bir hâle getiriyor. Gelen kutusunu önemli e-postaları ön plana çıkaracak biçimde elden geçiren Microsoft, Outlook uygulamalarında Office 365, Outlook.com, Exchange, Yahoo Mail ve Gmail gibi e-posta servislerini destekliyor.

Yeni Outlook mobil uygulamasının hem iOS hem de Android sürümünde üretkenlik ön plana çıkıyor. Android sürümünün şu an için ön izleme etiketi taşıdığını da ayrıca belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER