Teknoloji

Microsoft e-posta uygulaması Acompli’yi satın aldı

acompli-021214

Microsoft’un Apple’ın iOS platformundaki varlığı Acompli ile büyümeye devam ediyor. Bu yılın başlarında iPhone için çıkan bir mobil e-posta istemcisi olan Acompli kısa sürede hatırı sayılır bir popülerlik elde etmişti.

Microsoft’un Outlook ve Office’ten sorumlu kurumsal başkan yardımcısı Rajesh Jha, dün şirketin resmi blogunda yayınladığı bir yazıyla Acompli’nin satın alınmasını duyurdu. Jha’nın söylediğine göre bu satın alma mobil platformlar genelinde en iyi üretkenlik deneyimlerini sunmak için yürürlükte olan bir stratejinin parçası olduğunu kaydetti.

Jha, Acompli’nin e-posta gelen kutusunda önemli olan iletilere odaklanma, randevu zamanlarını ayarlama, ileti ekleri ve dosyalarla çalışma konularında yenilikçi yöntemler sunduğunun altını çizdi, kullanıcıların bütün e-posta servislerine bağlanan ve bütün e-posta iletilerini tek bir yerden yönetmeyi sağlayarak işleri halletmeye odaklanan bu uygulamayı sevdiğini kaydetti.

Satın alınan Acompli’yi Outlook ekibine entegre edecek. Bu da e-posta uygulamasının kapsamlı bir yenilemeden geçebileceğini gösteriyor.

Acompli’nin tepe yöneticisi Javier Soltero da konuyla ilgili olarak bir blog yazısı kaleme aldı. Yönetici bu satın alma anlaşmasının hem Microsoft hem de kendi şirketi için daha iyi, hızlı ve güçlü e-posta deneyiminin peşinde koşmaya olanak sağlayacağını dile getirdi.

Acompli hem iPhone hem de iPad üzerinde çalışan ücretsiz bir e-posta uygulaması. Microsoft Exchange, Outlook.com, Hotmail, MSN, Office 365 gibi Microsoft servislerinin yanı sıra Apple’ın iCloud’u, Google’ın Gmail’i, Yahoo’nun e-posta servisi ve daha birçok e-posta hizmeti destekleniyor.

Windows Phone’un da aralarında bulunduğu Microsoft’un Windows platformlarında Acompli uygulaması şu an için bulunmuyor. Acompli uygulaması öncelikle Apple’ın iOS işletim sistemi çıkmış, daha sonra da Android’e gelmişti.

İLGİLİ HABERLER