Teknoloji

Microsoft OneNote masaüstü uygulamasının fişini çekiyor

microsoft onenoteMicrosoft’un internet tarayıcısı Edge’e odaklanmak adına uygulamalar üzerindeki çalışmalarını azaltacağına dair dedikodular bir süre önce gündeme gelmişti. Ancak şirket hâlâ Microsoft Mağaza’yı iyileştirmek adına ciddi bir mesai harcıyor gibi görünüyor. Microsoft OneNote masaüstü uygulamasının fişini OneNote UWP (Evrensel Windows Platformu) uygulamasının önünü açmak için çektiğini açıkladı.

Office 2019’un yayınlanmasıyla birlikte OneNote masaüstü uygulaması arka plana çekilecek. Şirket uygulama için 2025’in ekim ayına kadar yazılım güncellemesi yayınlamayı sürdürecek. Ancak bu süreçte uygulamaya yeni özellikler eklenmeyecek. Güvenlik güncellemeleri için desteğin sona ermesiyle birlikte OneNote masaüstü uygulamasının Windows Movie Maker, Windows Live Mail ve Groove Music gibi uygulamaların yanındaki yerini alması bekleniyor.

OneNote masaüstü uygulamasının fişinin çekilecek olmasının uygulamanın kullanıcıları mutsuz edeceğini görmek çok zor değil. Ancak şirketin UWP uygulamalarına yönelmesi, Windows 10 S kullanıcıları için iyi haber anlamına geliyor. Windows 10 S yüklü cihazlara sahip olanlar, sadece Microsoft Mağaza’da bulunan uygulamaları cihazlarına kurabiliyor.

Windows 10 S özellikle okullar ve kurumsal kullanıcılar arasında popüler. Dolayısıyla Microsoft’un yola OneNote ile çıkması mantıklı görünüyor. Microsoft OneNote, OneNote Office paketindeki diğer uygulamalar kadar hayati bir nitelik taşımasa da, düzenli olarak kullanılan uygulamalar arasında bulunuyor. Bu da uygulamayı yeni yaklaşımın hayata geçirilmesi konusunda uygun seçeneklerden biri hâline getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER