Teknoloji

Microsoft OneDrive “sınırsız” alanlara 1 TB limitini uygulamaya başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft onedriveMicrosoft’un bulut depolama servisi OneDrive için son yılların biraz “kararsız” geçtiği söylenebilir. Servis önce bazı kullanıcılarına “sınırsız” depolama alanı vermiş, ancak daha sonra bu “sınırsız” alanı kısıtlama kararı almıştı. Microsoft OneDrive geçtiğimiz yıl duyurduğu kararı uygulamaya koydu ve sınırsız depolama alanlarının kapasitesini 1 TB’ye indirmeye başladı.

Microsoft sınırsız depolama alanından faydalanma imkanını Office 365 abonelerine sunmuştu. Ancak şirket bir süre sonra kullanıcıların “sınırsız” alan hakkından yoğun biçimde faydalandığının farkına varmış ve “kötüye kullanım”ı gerekçe göstererek sınırsız alan yerine 1 TB kapasite sunmaya karar vermişti.

Microsoft kararını açıkladıktan sonra kullanıcılara gerekli düzenlemeleri yapmaları için ihtiyaç duydukları zamanı tanıma sözü vermişti. Ancak şirket kısıtlamanın ne zaman gerçekleşeceği konusunda kesin bir açıklamada bulunmamıştı. OneDrive kullanıcıları 1 Mart itibarıyla gelen bildirimle Microsoft’un kısıtlamayı hayata geçirdiğinin farkına vardı.

Microsoft OneDrive alanında 1 TB’den daha fazla veri bulunanlara ek süre tanıyor

Alan kısıtlamasının hafta sona ermeden tüm Office 365 abonesi Microsoft OneDrive kullanıcılarını etkilemesi bekliyor. OneDrive’da hâlâ 1 TB’den daha fazla veri saklayanlara ise verilerini başka platformlara aktarmaları için 3 ay daha süre tanındı.

İLGİLİ HABERLER