Teknoloji

Microsoft Office iPhone ve iPad uygulamalarına koyu mod desteği

microsoft office ios

Microsoft Office iOS ve iPadOS uygulamaları, iOS 13 ve iPadOS ile başlayan koyu mod furyasına sonunda katıldı. Word, PowerPoint, Excel, Outlook ve OneNote’tan oluşan Office uygulamaları içinde koyu mod desteğini ilk olarak OneNote alırken, diğerlerinin de OneNote’un izinden gitmesi fazla uzun sürmedi.

OneNote’un koyu mod desteğini getiren güncellemesinin sürüm notlarında şu ifadeler yer alıyor: “Koyu Mod ile gözlerinize yardımcı olun. Düşük ışıklı ortamlarda Koyu Mod’a geçerek kullanıcı arayüzünün ve notlarınızın okunabilirliğini artırın.”

Ancak Microsoft’un iPhone ve iPad’deki Office uygulamalarında sunduğu koyu mod desteğine gelen ilk yorumların tamamı olumlu değil. Örneğin, Excel uygulamasında menü ve butonlar kararsa da, tabloların beyaz kalması büyük bir kontrast oluşturuyor. Bu da kullanıcıların gözlerinin daha çok yorulmasına sebep oluyor.

Microsoft Office iOS ve iPadOS uygulamalarının içinde koyu moda geçiş seçeneği yok

Word’de de araç çubukları kararsa da, belgelerdeki beyaz renk muhafaza ediliyor. Buna ek olarak, renklerin farklı uygulamalardaki kullanımları da çeşitli tutarsızlıklar oluşturuyor. Microsoft’un önümüzdeki dönemde yayınlayacağı güncellemelerle bu sorunları ortadan kaldırması bekleniyor.

Microsoft Office uygulamalarında koyu renk modunun uygulama içinden kapatılıp açılması gibi bir seçenek bulunmuyor. Dolayısıyla Office uygulamalarını karartmak isteyen iPhone ve iPad sahiplerinin cihazlarının ayarlar menüsü üzerinden değişiklik yapmaları gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER