Teknoloji

Microsoft N-trig’den Surface Pen teknolojisini satın alıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Surface tabletleri için geliştirilen özel kalem Surface Pen’in teknolojisini, N-trig isimli geliştirici şirketten satın aldığını açıkladı. İsrail merkezli basın kuruluşu Calcalist, daha önce Microsoft’un 200 milyon doları aşkın bir bedel karşılığında N-trig’i satın alacağını iddia etmişti.

The Wall Street Journal’ın haberinde ise teknoloji transferinin 30 milyon dolar karşılığında gerçekleştiği bilgisi yer alıyor. Microsoft cephesinden işin maddi yönüne dair bir açıklama gelmezken, Calcalist’in daha önceki haberinde N-trig çalışanlarının Microsoft’un İsrail ofisinde görevlerine devam edecekleri öne sürülmüştü.

Microsoft dijital kalemlere olan inancının karşılığını almışa benziyor. Şirketin Surface tabletlerden sorumlu yöneticisi Panos Panay, Surface Pro 3 ile birlikte kalem kullanımındaki artışa dikkat çekerken, söz konusu aksesuara daha fazla yatırım yapacaklarını da dile getirdi. Yeni internet tarayıcısı Microsoft Edge’in dijital mürekkeple ilgili kapasitesi göz önüne alınınca şirketin kalem teknolojisini kendi bünyesine katma isteği oldukça doğal karşılanıyor.

İLGİLİ HABERLER