Teknoloji

Microsoft Surface Pro 3 için kalem üreten N-trig’in peşinde

microsoft-surface-pro-3-kalem-120215

Microsoft’un Surface Pro 3 tableti için üretilen kalemi geliştiren şirketi satın almaya hazırlandığı iddia ediliyor. İsrail merkezli Calcalist tarafından yayınlanan habere göre, Microsoft N-trig isimli şirket için 200 milyon dolar ödeyecek. N-trig’in 190 çalışanı da faaliyetlerini Microsoft’un İsrail’deki merkezinde sürdürecek. İlk Surface Pro modellerinde Wacom tarafından geliştirilen kalemler kullanan Microsoft, Surface Pro 3 ile N-trig tarafından geliştirilen kaleme geçiş yapmıştı.

Surface Pro 3’ün özel kalemi tablet için mükemmel bir ekstra olsa da, Microsoft kalemin en iyi kullanım biçimlerini açıklama konusunda eksik kalmıştı. Kalemin Surface Pro 3’e kazandırdığı özellikler arasında en dikkat çekicisi ise kalem üzerinde yapılan tek bir tıklamayla OneNote uygulamasının açılması ve kullanıcıların not alabilmesi olmuştu. Şirketin tutuk tavrına rağmen, pek çok Surface Pro 3 sahibinin kalemden faydalandığı da Microsoft’un Surface şefi Panos Panay tarafından dile getirilmişti. Panay özellikle pürüzsüz OneNote entegrasyonunun kullanımı tetiklediğini ifade etmiş ve Windows 10 ile birlikte bu ilişkinin geliştirileceğinin sözünü vermişti.

The Wall Street Journal’a konuşan Panay, Microsoft’un teknolojide kalem kullanımını artırma konusundaki arzusunu dile getirirken, Apple’ın iPad için özel bir kalem geliştirdiğine dair iddiaları da ”sevindirici bir gelişme” olarak tanımlamıştı. Panay’ın kalem kullanımı konusundaki demeçleri de göz önüne alınınca N-trig Microsoft adına daha doğru bir hedefe dönüşüyor.

İLGİLİ HABERLER