Teknoloji

Microsoft Surface Pen önemli bir özellikle yenilenebilir

microsoft surface pen

Yenilenen Microsoft Surface Pen, büyük ihtimalle Microsoft’un 2 Ekim’de New York’ta düzenleyeceği etkinlikte tanıtılacak. Etkinlik için bekleyiş devam ederken; internete düşen bir belge, yeni Surface Pen’in kablosuz şarj desteğine sahip olabileceğini gösteriyor.

ABD Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) sunulan Surface Pen ile ilgili bir belge, şarj bobinine yönelik referanslar içeriyor. Bu da kalemin kendisine ait bir güç kaynağına sahip olacağını ve mevcut versiyonun aksine AAAA piller olmadan kullanılabileceğini işaret ediyor.

Rakip kalemler için yapılan parçalara ayırma işlemleri, şarj bobinlerinin tam olarak bu iş için kullanıldığını gösteriyor. Galaxy Note 10+’ın S Pen’ini parçalara ayıran JerryRigEverything, kalemin ucunda bir şarj bobini bulmuş ve kalemin telefon üzerinden şarj edildiğini ortaya koymuştu.

Yeni Microsoft Surface Pen ayrı bir aksesuar olarak satılacak

iPad Pro’nun kenarına manyetik olarak tutturularak şarj edilen Apple Pencil 2’de de benzer bir bobin bulunuyor. iFixit tarafından yapılan parçalara ayırma işlemi bu bobini gözler önüne sermişti. Surface Pen hâlihazırda şarj olmasa bile Surface cihazlara manyetik olarak tutturulabiliyor. FCC belgesi, bu yeteneğin daha işlevsel hâle geleceğinin bir işaretçisi olarak değerlendirilebilir.

Yeni Microsoft Surface Pen de büyük ihtimalle ayrı bir aksesuar olarak satılacak. Kalemin ABD’deki fiyat etiketinde 99 dolar yazması muhtemel görünüyor. Yine de, bu konudaki kesin bilgiler için Microsoft’un 2 Ekim’de gerçekleştireceği donanım etkinliğine kadar sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER