Eğlence

Microsoft Mixer yayıncı-izleyici etkileşimi için yeni yollar sunuyor

microsoft mixer yayin

Microsoft Mixer adını taşıyan çevrimiçi oyun yayın servisiyle Twitch’in karşısına bir alternatif çıkarmıştı. Şirketin tabiriyle ikinci sezonuna başlayan Mixer, yayıncı-izleyici etkileşimini artıracak ve yayıncılara daha fazla gelir elde etme imkanı sağlayacak yeni yollar sunuyor.

Söz konusu yeniliklerden ilki Skills (Yetenekler) adını taşıyor. Bu özellikle izleyiciler yayınlara animasyonlu çıkartmalar ve GIF’ler göndererek yayınlarda havai fişek veya lazer şov efektleri görebilecek. Söz konusu yetenekler, parayla satın alınabilecek. Geliri ise yayıncıya aktarılacak.

Para harcamak istemeyen kullanıcıları da düşünen Microsoft, onlar için Sparks isimli bir özellik sunuyor. Spark adını taşıyan sanal paralar, yayın izleyerek kazanılabiliyor. Kazanılan sanal paralar ile Yetenek satın almak mümkün oluyor.

Mixer geçtiğimiz sezonda Embers adını taşıyan ve yüksek değerli yetenekleri almakta kullanılan bir dijital para çıkarmıştı. 2019’da daha sağlam bir ilerleme sistemini uygulayacak olan platform, hayran bağlılığını finansal katkının ötesine bakarak ölçecek. İzleyicilerin bir topluluk içindeki genel etkileşimi de ödüllendirilecek.

Mixer’ın yeni özelliklerinin “yeni sezon” şeklinde lanse etmesinin biraz garip göründüğü söylenebilir. Ancak Microsoft’un açıklamasından sadece tek günlük bir güncellemenin yapılmadığı ve önümüzdeki dönemde de Mixer için yeni özelliklerin sunulacağı anlaşılıyor. Farklı internet bağlantı hızlarına sahip kişiler için otomatik bitrate değişimi, yayın yazılımı için daha geniş ölçekli destek ve daha kolay hata bildirimi de yenilikler arasında bulunuyor.

Microsoft Mixer ile zorlu bir pazarda varolmaya çalışıyor

Microsoft Mixer ile zorluk seviyesi giderek artan oyun yayını pazarında söz sahibi olmaya çalışıyor. Twitch hâlâ bu alanda bir numara olsa da, Mixer ve YouTube Gaming de Twitch’i takip ediyor. Facebook da aynı hedef doğrultusunda adımlar atsa da, sosyal medya devinin çabaları henüz meyve vermiş değil.

İLGİLİ HABERLER