Teknoloji

Microsoft Kinect Xbox adaptörünü üretmeyi bıraktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Kinect, geçtiğimiz ekim ayı itibarıyla teknik anlamda ölmüştü. Şirket, o dönemde bundan böyle Kinect üretmeyeceğini açıklamıştı. Stoklarda bulunan ürünlerin mağaza ve internet üzerindeki satışları ise devam etmişti.

Ancak bundan böyle bu Kinect’leri almak da anlamsız hâle gelecek. Microsoft, Kinect’in modern Xbox One konsollarında çalışması için gerekli olan Kinect Adapter isimli adaptörün üretimine son verdiğini açıkladı.

Kinect’in Xbox’a bağlanması için gerekli olan konvektör, yer tasarrufu amacıyla Xbox One S’e yerleştirilmemişti. Microsoft bu yaklaşımı en yeni konsolu olan Xbox One X’te de sürdürmüştü. Bı da Kinect’i uçuruma biraz daha yaklaştırmıştı.

Microsoft’un kararı nedeniyle Kinect’i Xbox One S ve Xbox One X’e bağlayabilmek için özel adaptör dışında bir seçenek kalmamıştı. Bu yöntem de bir USB girişinden feragat etmeyi gerektirdiği için kullanıcıların hoşuna gitmemişti. Microsoft Mağaza’da Kinect adaptörünü bulmak her geçen gün zorlaşırken, diğer perakende noktalarında da bu zorluğun görüldüğü belirtilmişti.

Microsoft Kinect’e büyük umutlar bağlamıştı

Microsoft Kinect’e büyük umutlar bağlamıştı. Şirket, Kinect ile oyun konsolu pazarında dinamikleri baştan aşağıya değiştirmeyi amaçlasa da, bu amacına ulaşamamıştı. Her şeye rağmen, şirketin bir dönem bu kadar çok umut bağladığı ve ekosistemine entegre ettiği bir çözümü rafa kaldırması üzücü bir durum olarak nitelenebilir. Microsoft Kinect teknolojisini PrimeSense isimli bir şirketten lisanslamıştı. PrimeSense daha sonra Apple tarafından satın alınmıştı. Apple da PrimeSense’in uzmanlığından iPhone X’un TrueDepth sensörünü geliştirmek için yararlanmıştı.

İLGİLİ HABERLER