Teknoloji

Microsoft’un gençler arasındaki popülaritesi artıyor

microsoft yapay zekâ
microsoft
Microsoft gençler arasındaki popülaritesini artırıyor

Microsoft gençler arasındaki popülaritesini son dönemde hatırı sayılır ölçüde artırmışa benziyor. Bu artışta temel rolü ise şirketin yazılımları üstleniyor.

Araştırma şirketi YouGov, düzenli olarak BrandIndex adını verdiği bir anketin sonuçlarını paylaşıyor. Söz konusu anket, markaların genç kullanıcıları gözündeki popülaritelerini haftalık bazda görmelerini mümkün kılıyor. YouGov’un verilerine göre, Microsoft 18-35 yaş kullanıcı grubundaki popülaritesini hatırı sayılır ölçüde artırmayı başardı.

Yazılım devi, ankette söz konusu yaş grubundaki kullanıcılardan 44 puan almayı başardı. Şirket başka bir yaş grubundan ise 39 puan aldı. Yazılım devinin 18-35 yaş grubunda bir yıl önceki puanının 35 olduğunu düşünce kaydedilen sıçrama daha iyi anlaşılıyor. Microsoft’un 18-35 yaş grubundaki popülaritesi, bir çok algıyı da ters yüz ediyor. Genç nesilden bahsedince herkesin aklına ilk olarak iPhone, iPad veya diğer popüler markalar geliyor. Ancak YouNow’un araştırması gençlerin Microsoft markalı yazılım ve ürünlere de hatırı sayılır bir ilgi gösterdiğini ortaya koyuyor.

Redmond merkezli şirketin gerçekleştirdiği bu sıçramada iki önemli olay göze çarpıyor. Windows İlkbahar Creator’s güncellemesi ve şirketteki kapsamlı yeniden yapılanma gençlerin şirkete olan bakışını değiştirmiş gibi görünüyor.

Microsoft son birkaç yıldır en iyi yazılım özelliklerini sunmak için çalışmakla yetinmiyor. Şirket bir yandan da bu özelliklerin farklı platformlarda çalışması adına yoğun bir çaba gösteriyor. iOS ve Android işletim sistemli cihazlarda Redmond merkezli şirketin sunduğu pek çok özelliği bulmak mümkün oluyor. Şirketin buluta odaklanması sayesinde sunulan özellikler çok daha verimli biçimde eş zamanlanabiliyor. Buna ek olarak, 18-35 yaş grubundaki kullanıcıların şirketin Office yazılımlarını hem eğitim yaşamında hem de profesyonel yaşamda yoğun biçimde kullandıklarını unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER