Teknoloji

Microsoft Excel mobil uygulaması basılı verileri dijitale taşımaya yardım ediyor

microsoft copilot ai

Microsoft Excel mobil uygulaması, iOS ve Android cihaz sahiplerine son derece faydalı yeni bir özellik sunuyor. Kullanıcılar uygulama aracıyla basılı veri tablolarının fotoğrafını çekerek bunları uygulama üzerinde düzenlenebilecek dijital tablolara dönüştürebiliyor. İlk olarak Android’de kullanıma sunulan bu özellik, çok yakında iOS’te de kullanıcılarla buluşacak.

Microsoft söz konusu özelliğin sunumunda yapay zekâdan yararlanıyor. Görüntü tanıma özelliği sayesinde kullanıcıların basılı verileri tabloya elle tek tek girmesine gerek kalmıyor. Bu imkandan yararlanabilmek için Office 365 abonesi olmak gerekiyor.

Microsoft Excel dışında başka bir mobil uygulamasını daha yeniliyor. Şirket, Authenticator uygulamasına da Microsoft Account güvenlik uyarılarını getiriyor. Söz konusu güvenlik uyarıları Outlook.com’daki gibi kişisel hesaplarla birlikte işleyecek ve şifre değişimi gibi hareketler gerçekleştirildiğinde kullanıcıları bildirim yoluyla uyaracak. Uyarıları beraberinde getiren güncelleme Authenticator’ın iOS ve Android uygulamalarında kullanıcılarla buluşmaya başladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER