Teknoloji

Microsoft Excel iPhone uygulaması da basılı verileri dijital ortama taşıyacak

microsoft excel iphone

Microsoft Excel iPhone uygulaması için hazırlanan son güncelleme, hesap tablolarının ve diğer çizelgelerin paylaşımı için yeni bir yöntem sunuyor. Bu yeni yöntemde akıllı telefonun kamerasından yararlanılıyor. Söz konusu özellik Android’e geçtiğimiz mart ayında eklenmişti.

Basılı bir veri tablosunun fotoğrafını çeken kullanıcılar, bunu Excel uygulaması içinde tamamen düzenlenebilir bir tabloya dönüştürebiliyor. iPhone üzerinde oluşturulabilen tablo, Excel’in masaüstü uygulamaları üzerinde düzenlenebiliyor.

Microsoft söz konusu özelliğin sunumunda yapay zekâdan yararlanıyor. Optik karakter teknolojisi de kağıt üzerindeki verinin dijital ortama aktarılmasında özdevinimli öğrenmeye yardımcı oluyor. Mali tabloları, iş takvimlerini, görev listelerini, zaman çizelgelerini ve diğer tablolar, görüntü tanıma teknolojisiyle otomatik olarak tanıyacak. Son zamanlarda Excel’de sunulan en etkileyici yenilik olan bu özellik; Word için hazırlanan PDF Reflow’dan, Office Lens ve Seeing AI uygulamalarından izler taşıyor.

Microsoft Excel iPhone uygulamasına eklenen bu yeni özelliğe ilk etapta 21 ülkedeki kullanıcılar erişebilecek. Özelliğin Android‘de de mevcut olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER