Teknoloji

Microsoft evden çalışmayı kalıcı hâle getirmeye hazırlanıyor

Microsoft mistral
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft evden çalışma iznini sürekli hâle getirme kararı aldı. Küresel koronavirüs salgını nedeniyle şirketin personelinin büyük kısmı hâlihazırda işlerini evlerinden yürütüyor. Yazılım devi, ABD’deki ofislerini tekrar açtığında uygulamaya koyacağı “hibrit ofis” isimli esnek modeline dair detayları şirket çalışanlarıyla paylaştı.

Microsoft yeni dönemde çalışanlarına haftalık toplam çalışma saatlerinin yüzde 50’sinin altında kalan bir süre boyunca evden çalışma izni verecek. Sürekli olarak evden çalışma izni isteyenlerin ise müdürlerinden onay alması gerekecek. Pek çok çalışanın yüzde 50 evden çalışma seçeneğini tercih etmesi muhtemel görünse de, bazı görevlerin evden yürütülebilmesinin zor hatta imkansız olduğu belirtiliyor.

Microsoft’un kılavuzunda da bazı görevlerde hâlâ ofis erişiminin önemli olduğu hatırlatılıyor. Donanım laboratuvarları, veri merkezleri ve şirket içi eğitimle ilgili işlerde fiziksel olarak ofiste bulunulmasının gerekebileceği hatırlatılıyor. Onaya bağlı olarak ABD içinde taşınma izni verecek olan Microsoft, pozisyonun koşulları doğrultusunda ABD dışına taşınmaya da müsade edecek.

Uzaktan çalışan Microsoft personeline ödenecek tazminatlar ve verilecek haklar, çalışanın bulunduğu yerdeki koşullar ve kurallar çerçevesinde belirlenecek. Uzaktan çalışan personelin evdeki ofis gelirleri de Microsoft tarafından karşılanacak. Ancak Microsoft ofislerinden uzakta yaşamaya karar veren çalışanların taşınma masraflarına destek sağlanmayacak. Esnek çalışma saatleri müdür onayı olmadan uygulanabilecek. Buna ek olarak, personel müdürleri aracılığıyla geçici çalışma saatleri için talepte bulunabilecek.

Microsoft evden çalışma konusunda bu tarz bir adım atan tek büyük teknoloji şirketi değil. Facebook da önümüzdeki 5 ila 10 yıl arasındaki dönemde personelinin yarısının evden çalışmasını planlıyor.

İLGİLİ HABERLER