Teknoloji

Microsoft Designer’da yenilikler, AI ile grafik tasarımını baştan yazıyor

microsoft designer

Microsoft, AI destekli grafik tasarım aracı Microsoft Designer’a sosyal medya gönderilerini daha hızlı ve kolay tasarlamak için bir dizi yeni özellik ekliyor. Platform, yakında Edge web tarayıcısı üzerinden doğrudan erişilebilir olacak ve Canva gibi rakip grafik tasarım hizmetleriyle rekabet etmek için ek AI destekli yaratıcı araçlara sahip olacak.

Geçen yılın ekim ayında tanıtılan Microsoft Designer, Stable Diffusion gibi araçlara benzer AI metinden resme özellikler içeriyor. Kullanıcılar, metin uyarıları kullanarak resimler oluşturabilir ve sonuçları davetiyeler, tebrik kartları ve sosyal medya gönderileri gibi projelere dahil edebilir. DALL-E ve Adobe Express’in bir kombinasyonu gibi düşünün, ancak önemli kısıtlamala bulunuyor.

Microsoft şimdi, Edge web tarayıcısı için Designer uygulamasının bir sürümünü sunuyor. Edge’deki Designer, tarayıcının yan çubuğuna yerleşik olarak kurulduğundan, kullanıcılar yeni bir projeye başlayabilir ve Facebook, Twitter veya Pinterest gibi platformlara başka bir pencereye geçmeden yayınlayabilir. Herhangi bir indirilebilir uzantı gerektirmez ve üzerinde çalıştığınız gönderinize dahil etmek için öneriler sunar.

microsoft designer

Perşembe gününden itibaren, Microsoft Designer artık AI ile metin de oluşturabilir. Kullanıcılar, açılır menüden bir hedef seçerek (örneğin “farkındalığı artırmak” veya “satışları veya rezervasyonları artırmak”) metnin açısını şekillendirebilir ve ihtiyaç duydukları hızlı bir açıklama yazabilir. Uygulama, sosyal medya gönderilerinde kullanılabilecek bir dizi etiket ve başlık sunar ve projeye iyi uyabilecek yazı tiplerini bile önerir.

Microsoft, tasarımı yeniden boyutlandırmayı da kolaylaştırdı ve Instagram, Facebook ve LinkedIn’de 20’ye kadar farklı sosyal medya düzeni boyutu sağladı. Metin ve resim gibi öğeler, yeni düzenlere uyacak şekilde otomatik olarak kaydırılacak ve böylece biçimlendirme sorunlarını düzeltme ihtiyacını azaltacaktır.

microsoft designer

Bitmiş tasarımları canlandırmak için animasyon özellikleri de eklendi, böylece kullanıcılar metin geçişleri ve animasyonlu arka planlar uygulayabilir. Microsoft, özelliğin AI kullandığını belirtiyor, ancak platformun sıfırdan animasyonlu varlıklar üretip üretmediğini belirtmiyor, bu da kullanıcıların kendi animasyonlarını sağlaması gerekebileceği anlamına geliyor.

Designer’ın AI destekli özelliklerini daha da geliştirecek olan gelecek güncellemeler “yakında” geliyor. Yeni bir Fill (Doldur) aracı, kullanıcıların bir tasarımın belirli bir alanını seçip oraya hızlıca bir nesne yerleştirmelerine olanak tanırken, Erase (Sil) aracıyla bir kişi veya nesnenin üzerinden geçmek onları kaldırır ve yerine başka bir görüntü oluşturur. Expand Background (Arka Planı Genişlet), tasarımınızın ön planındaki boşlukları doldurur ve Replace Background (Arka Planı Değiştir) ile tamamen yeni bir zeminle değiştirir. Microsoft, bu özelliklerin nasıl çalışacağını gösteren bir gösterim sunmadığından, AI’nin ne rol oynadığı belirsiz. Teknoloji devi, bu özelliklerin herhangi birini sıfırdan görüntü oluşturacak şekilde sunmayacağını dikkatlice ifade ediyor.

Microsoft Designer şu anda önizleme aşamasında olup henüz tam bir çıkış tarihi yok. Ancak bekleme listesi kaldırıldı, bu nedenle şimdi herkes erişebilir ve Canva ve Adobe Express gibi rakiplerle nasıl karşılaştığını görebilir. Şu an itibariyle, Microsoft’un yapması gereken bir takım işler var. Canva ve Adobe, son haftalarda grafik tasarımı amatör kullanıcılara daha erişilebilir hale getirmek için kendi AI destekli özelliklerini yayınladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER