Teknoloji

Microsoft’un Chromium tabanlı Edge internet tarayıcısı internete düştü

microsoft edge

Microsoft’un yakında çıkması beklenen Chromium tabanlı Edge internet tarayıcısı internete düştü. İnternet tarayıcısının indirme bağlantıları dosya paylaşım sitelerinde ve popüler beta paylaşım forumlarında yayınlandı. Bu sızan versiyon Microsoft’un çok yakında herkese açık ön izlemeye sunmayı planladığı erken bir sürüm gibi görünüyor.

Edge’in yeni versiyonu Chromium üstünde inşa ediliyor. İlk sürümler Chrome uzantı desteği, favorilerin eşzamanlanması ve kullanıcı arayüzünde yapılan bazı özelleştirmeleri barındırıyor. The Verge sitesi bu internet tarayıcısına hafta sonunda bir erken bakış atma fırsatı yakaladı. Sitenin belirttiğine göre, yeni Edge Windows 10’da iyi şekilde çalışıyor. Ne var ki, şu anda Edge’de var olan, ona has bazı özellikler henüz eksik.

Microsoft henüz sekmeleri kenara ayırma özelliğini getirmedi. Aynı zamanda ekran kalemiyle çizim özelliği de yok. Koyu mod ise sadece bir test ayarını etkinleştirmekle açılabiliyor. Aynısı Google benzer özelliği Chrome’da test ederken de geçerliydi. Ayrıca Microsoft Edge’in Mac versiyonu üzerinde de çalışıyor. Ancak bu sürümün güncellenmiş Windows versiyonuyla aynı zamanda çıkıp çıkmayacağı şu an için bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER