Teknoloji

Google Chrome macOS Mojave’de koyu renk moduna yakında kavuşacak

google chrome 76

Apple‘ın eylül ayında yayınlanan macOS Mojave ile sunduğu en dikkat çekici yeniliklerden birisi de, sistem geneline uygulanabilen koyu renk modu desteği olmuştu. Bazı geliştiriciler vakit kaybetmeden uygulamalarını bu yeni görünüme uygun hâle getirirken, bazı uygulamalar henüz bu yeni döneme uyum sağlamış değil. Google Chrome da yeni yaklaşımı henüz benimsemeyen uygulamalar arasında bulunuyor.

Chrome 71 sürümü, kısa süre önce yayınlanmıştı. Bu versiyonda da uygulama macOS Mojave kullanıcılarına koyu renk modu desteği sunulmamıştı. Ancak gelen son bilgiler, bu durumun 2019 ile birlikte değişeceğini gösteriyor.

Reddit‘te yapılan bir paylaşıma göre, Google değiştiricileri Chrome’un macOS uygulamasında yapılan kod değişikliğinin teslimini gerçekleştirdi. Söz konusu kod değişikliğinin Chrome için koyu renk desteğinin habercisi olduğu belirtiliyor. Koyu renk modunun testlerinin hâlâ devam ettiği ve tüm kullanıcılara açılmadan önce bazı noktaların düzenlenmesi gerektiği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Ortaya çıkan bir hata raporu da Google’ın macOS Mojave’nin karanlık modunu Chrome’a yerleştirme konusunda sıkıntılar yaşadığını gösteriyor. Ancak geliştiricilerin en büyük sıkıntısı, karanlık mod ile Chrome’un gizli modunu ayırmak olmuş gibi görünüyor. Google hâlihazırda Chrome’un gizli modunu standart moddan koyu renkli bir temayla ayırıyor. Koyu renk modunda ise Google’ın gizli modu göstermek için farklı bir temaya geçiş yapması gerekiyor. Kod değişikliğinin yapılmış olması, şirketin aranan çözümü bulduğunu ortaya koyuyor.

Google Chrome kullanıcılarının macOS Mojave’nin koyu renk modundan yararlanmasını sağlayacak versiyonun çıkışı içinse mart ayı işaret ediliyor. Ocak ayında yayınlanması beklenen Chrome 72 sürümünün göze çarpan yeni özellikler getirmeyeceği biliniyor. Bu da okların mart ayında yayınlanacak Chrome 73’e çevrilmesini sağlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER