Teknoloji

Microsoft Caption Bot ile fotoğrafları tanımlamaya çalışıyor

microsoft caption botMicrosoft bir süredir fotoğrafları analiz edebilen eğlenceli araçlar yayınlıyor. Şirketin bu listeye eklediği son araç ise Caption Bot oldu. Yapay zekayla çalışan bir sistem olan Caption Bot, kullanıcıların yüklediği veya bağlantı verdiği fotoğrafları doğal bir dil kullanarak tanımlamaya çalışıyor.

Tanımlara insan duygusunu yansıtması amaçlanan bir emoji de ekleniyor. Sonuçlar daima çok doğru olmasa da, Microsoft Caption Bot daha fazla fotoğraf yüklendikçe kendisini geliştiriyor. Ancak bu noktada yüklenen fotoğrafların Caption Bot tarafından saklandığını belirtmekte fayda var.

microsoft caption botDaily Dot’un haberinde, Caption Bot’un arkasında Microsoft Cognitive Services’ın olduğu belirtiliyor. Cognitive Services, yazılımcılara otomatik öğrenme tabanlı uygulamalar geliştirme fırsatı veriyor.

microsoft caption bot Cognitive Services sayesinde Microsoft, kullanıcıların yaşını tahmin edebilecek, köpek olsaydınız hangi türden olacağınızı söyleyebilecek ve başka bir insan gibi nasıl görünebileceğinizi tahmin eden araçlar genişletiyor. Servisin doğal dil kapasitesi ise bir ara kontrolden çıkan sohbet robotu Tay’a gücünü veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER