Teknoloji

Microsoft bulut özelliklerini Mac için Office 2011’e güncellemeyle sunacak

Microsoft, Mac için Office 2011 yazılımına yönelik bir güncelleme çıkaracağını ve bu kapsamda şirketin bulut tabanlı SkyDrive depolama desteğini sunacağını kaydetti. Office 2013‘te olduğu gibi, Microsoft’un bu güncellemesi SkyDrive veya Office 365 servisleri üzerine doküman kaydetmeye veya bu servisler üzerinde saklanan dokümanlara erişim imkanını Mac kullanıcılarına sunacak. Office 2013 ile aynı zamanda çıkacak olan güncelleme aynı zamanda Mac için Office lisanslarının Office 365 Home Premium abonelikleri için kabul edileceği anlamına geliyor.

Mac için Office yazılımına yönelik gelecek sürümlerle ilgili olarak ise Microsoft planlanan bir Mac için Office 2013 yazılımının bulunmadığını açıkladı. Microsoft sözcüsü Mac için Office’in gelecek sürümüyle ilgili bir duyuru yapmadıklarını dile getirdi. Windows 7 ve Windows 8 sistemler için sunulacak Office 2013 bulut tabanlı özelliklere odaklanan bir nitelik taşıyor. İşte Microsoft bu yenilikleri Mac kullanıcılarına da mevcut Office Mac 2011 yazılımı için çıkaracağı bir güncellemeyle sunacak. Mac için Office 2011 yazılımına en son geçen nisan ayında Servis Pack 2 güncellemesi gelmiş ve Outlook’ta karşılaşılan bazı sorunlar çözülmüştü.

Microsoft’un Office 2013’ü ve sözünü verdiği Mac için Office 2011 güncellemesini gelecek yılın başında yayınlaması bekleniyor.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER