Teknoloji

Microsoft Build öncesinde yeni yapay zeka duyuruları yapacak

microsoft build

Microsoft’u hareketli bir ilkbahar bekliyor. Şirketin ajandasında önümüzdeki aylar için planlanmış birkaç etkinlik bulunuyor. Bu hafta içinde Copilot ve iş odaklı bir etkinlik düzenleyecek olan şirket, haziran ayında da Xbox etkinliği gerçekleştirecek. Ancak ufukta görünen en büyük Microsoft etkinliği ise 21-23 Mayıs tarihleri arasındaki Build olacak. Ancak bu üç gün, yazılım devinin anlatmak istediği her şeyi duyurmasına yetmeyecek gibi görünüyor.

Şirket, 20 Mayıs’ta yani Build konferansının başlamasından bir gün önce gerçekleştireceği özel etkinliğin davetiyelerini yurt dışındaki basın kuruluşlarına göndermeye başladı. Detaylar şu an için kısıtlı olsa da, Microsoft’tan yapılan açıklamada CEO Satya Nadella’nın “donanım ve yazılım ekseninde yapay zeka vizyonu” konusunda bilgiler vereceği belirtildi. Bu etkinliğin canlı yayını olmayacak.

Microsoft’un donanım ve yazılıma yayılan bir “Yapay Zeka vizyonu” olması, şirketin ilk “Yapay Zeka Bilgisayarlarını” piyasaya sürmeye hazırlandığı yönündeki son haberlerle örtüşüyor. Şirketin bu haftaki etkinlikte OLED Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6’nın hem ticari hem de bireysel versiyonlarını tanıtması bekleniyor.

Microsoft yeni cihazlarını Build öncesinde satışa sunabilir

Bu cihazlarının bireysel kullanıcı versiyonlarının ilkbaharın ilerleyen dönemlerinde satışa sunulacağı söyleniyor. Yeni işlemciler sayesinde bu cihazların performans ve verimlilik anlamında büyük sıçramalar yapacağı belirtiliyor. Microsoft’un yeni dizüstü bilgisayarlarında Intel Core Ultra veya Snapdragon X Elite’e yer vermesi bekleniyor.

Bu çiplerin Microsoft’un bu yılın sonlarında Windows’a getirmeyi planladığı, cihazdaki Copilot ve AI Explorer adlı bir araç gibi daha gelişmiş AI özelliklerini destekleyebileceği söyleniyor. Microsoft Build öncesinde şirketin yapay zeka planları hakkında biraz daha bilgi edinmek mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER