Teknoloji

Microsoft Build 2020 hem sanal hem de ücretsiz olacak

microsoft build 2020
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Build 2020 geliştirici konferansına katılım için ücretsiz olarak kayıt toplamaya başladı. Yazılım devinin en büyük geleneksel etkinliklerinden biri olan Build, bu yıl küresel koronavirüs salgını nedeniyle alışılandan farklı bir şekilde gerçekleşecek. Etkinliği iptal etmek yerine çevrimiçi ortama taşıyan Microsoft, Build 2020’ye katılımı da ücretsiz hâle getirdi.

Normal şartlar altında geliştiricilerin Build 2020’ye katılabilmesi için 2 bin 395 dolarlık katılım ücretini ödemesi gerekiyordu. Etkinliğin çevrimiçi ortama taşınmasıyla birlikte bu zorunluluk ortadan kalksa da, Microsoft’un sunmayı planladığı içerikler çok fazla azalmayacak gibi görünüyor.

Etkinliğin bazı geleneksel oturumlarının bu yıl da gerçekleşeceği belirtilirken, açılış konuşmasını da Microsoft CEO’su Satya Nadella yapacak. 48 saatlik atölyeler bu yıl Twitch üzerinden de izlenebilecek.

Build’de Microsoft’la ilgili pek çok gelişme duyurulsa da, yazılım devi bu yılki etkinliğin ölçeğini biraz daha sınırlı tutacak. Açılış konuşmaları daha kısa tutulacak. Microsoft’un baş program müdürü Scott Hanselman, geliştiricilere yönelik ilk etkinliği başlatacak. Julia White, Scott Guthrie, Panos Panay, Kevin Scott, Rajesh Jha, Mark Russinovich gibi Microsoft yöneticilerini de etkinlikte izlemek mümkün olacak.

Hanselman, “Düşündüğümüz Build’i yapamıyoruz. Ancak yine de özel olacak. Geliştirici topluluğumuzu birlikte öğrenmesi ve kodlanması için sabırsızlanıyoruz.” ifadesini kullandı. Hanselman sözlerine şöyle devam etti: “Geliştiricileri bu zor zamanlarda insanların yaşamlarını kolaylaştıracak uygun maliyetli ve verimli yeniliklerle desteklemeye kararlıyız.”

Microsoft Build’de büyük ölçüde geliştiricilere odaklanacağı için şirketin yapacağı duyuruların da geliştiricilere yönelik olması bekleniyor. Windows 10X ile ilgili detay paylaşılmasına pek ihtimal verilmiyor.

48 saatlik bir dijital etkinliğe dönüşen Microsoft Build 2020, 19 Mayıs’ta Türkiye saatiyle 18:00’da başlayacak ve 21 Mayıs’ta sona erecek.

İLGİLİ HABERLER