Teknoloji

Microsoft Build 2020’yi dijital ortama taşıyor

microsoft build 2022

Küresel koronavirüs salgınının etkilediği organizasyonlar arasına Microsoft Build 2020 konferansı da eklendi. Microsoft’un 19-21 Mayıs tarihleri arasında ABD’nin Seattle şehrinde gerçekleştirmeyi planladığı geliştirici konferansı, dijital ortama taşındı.

Microsoft’tan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Topluluğumuzun emniyeti bizim en büyük önceliğimiz. Washington eyaleti için yapılan sağlık emniyeti tavsiyeleri doğrultusunda geleneksel Microsoft Build etkinliğimizi dijital ortamda gerçekleştirmeye karar verdik. Geliştirici ekosistemimizi bu yeni sanal ortamda bir araya getireceğimiz, onlarla birlikte öğreneceğimiz ve kod yazacağımız için heyecanlıyız. Yeni detaylar için takipte kalın.”

Build’in odak noktasında geliştiriciler bulunsa da, Microsoft herkesi ilgilendiren pek çok önemli duyuruyu da Build’de yapıyor. Yazılım devi, Windows ile Office gibi yazılım ve servislerinin en yeni sürümlerinin ön izlemesini Build’de gerçekleştiriyor. Microsoft’un Build 2020’de çift ekranlı cihazlara dair planları konusunda yeni detaylar paylaşması bekleniyor.

Microsoft Build 2020, küresel koronavirüs salgınından etkilenen oldukça kalabalık bir organizasyon listesinin en yeni üyesi. MWC 2020’nin iptaliyle başlayan süreçte pek çok önemli teknoloji etkinliği de iptal edilmiş veya Build 2020 gibi çevrimiçi ortama taşınmış durumda. Uzmanların küresel koronavirüs salgınıyla mücadele konusunda “sosyal mesafe”ye yaptığı vurguyu düşününce alınan iptal ve değişiklik kararlarının doğruluğu daha iyi anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER