Teknoloji

Microsoft bazı yazıcılar ile yaşanan mavi ekran hatasını çözdü

Microsoft mistral

Microsoft, belirli yazıcıları kullanmaya çalışırken Windows 10 bilgisayarlarda meydana gelen mavi ekran hatasının çözümü için gerekli yamayı yayınladı. Eğer siz böyle bir sorunu yaşadıysanız veya BT departmanınız bu sorundan muzdaripse, dün yayınlanan güncelleme çıktı alırken yaşanan sorunlarınıza çözüm getirecektir.

Güncelleme notlarında Microsoft, bu sorunun sadece bazı uygulamaları kullanan belirli yazıcıları etkilediğini söylüyor, ancak hangi uygulamaların soruna yol açtığı konusunda bir bilgi vermiyor. Bu sorun Kyocera, Ricoh ve Zebra markalı bazı yazıcıları etkilemişti. Yazıcıdan çıktı almak herhangi bir anda ihtiyaç duyulabilecek bir işlem ve bunu yaparken sorun yaşamak çok sinir bozucu olabiliyor.

Eğer bu sorunu yaşadıysanız gerekli güncellemeyi Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update yolunu takip ettikten sonra Güncelleştirmeleri Denetle seçeneğine tıklayarak yükleyebilirsiniz. Umarız, güncellemeyi kurduktan sonra, eğer sorun yaşıyorsanız, yaşanan bu sorunlar ortadan kalkar.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER