Teknoloji

Microsoft Band uygulama ve hizmetlerinin fişini çekiyor

microsoft band 2

Microsoft 31 Mayıs itibarıyla Microsoft Band ve Microsoft Health Dashboard uygulama ve servislerinin fişini çekeceğini açıkladı. Yazılım devi Band adını taşıyan egzersiz takip bilekliğinin üretimini ve satışını iki yılı aşkın bir süre önce durdurmuş, ancak Band uygulamalarıyla mevcut kullanıcılara destek sağlamaya devam etmişti.

31 Mayıs’tan itibaren desteğin sonlandırılmasıyla birlikte Band kullanıcılarına sunulan uygulamalar Microsoft Mağaza’dan, Google Play Store’dan ve iTunes App Store’dan kaldırılacak.

Mevcut Band kullanıcıları verilerini mayıs ayı sona ermeden uygulamadan geri çekebilecek. Buluttan sağlanan hizmetler de haziran ayının başlamasıyla birlikte işlemez hâle gelecek. Band kullanıcıları attıkları adım sayısını, kalp atış hızlarını, egzersizlerini, hareket verilerini ve uyku verilerini toplamaya devam edebilecek. Band’in alarm fonksiyonu da çalışmayı sürdürecek. Ancak sıfırlama işleminin yapılması durumunda bilekliğin kurulumunu tekrar yapmak mümkün olmayacak.

Microsoft Band kullanıcıları istedikleri takdirde bilekliği şirkete iade ederek paralarını alabilecek. 1 Aralık 2018 ve 1 Mart 2019 tarihleri arasında Band’den Health Dashboard’a veri aktaran kullanıcılar bu imkandan yararlanabilecek. Band 1 sahiplerine 79.99 dolar, Band 2 sahiplerine ise 175 dolar ödenecek. Microsoft Band’i garanti altında olan kullanıcılar da aynı iade fırsatından faydalanabilecek.

İLGİLİ HABERLER