Teknoloji

Microsoft Andromeda patentiyle taşınabilirlik ve büyük ekranı bir arada sunmayı istiyor

microsoft andromedaMicrosoft’un Surface birimi tarafından yapılan bir patent başvurusu, geçtiğimiz hafta ortaya çıkmıştı. Söz konusu patent başvurusu, önümüzdeki yıl piyasaya sürülebilecek katlanabilir bir cihazı işaret etmişti. Telefon boyutunda olan ve telefon özellikleri taşıyan bu cihazın piyasaya çıkıp çıkmayacağı ve adının ne olacağı henüz bilinmiyor. Microsoft Andromeda veya Surface Phone olarak anılan bu konsept ile ne yapmak istediğini Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi’ne (WIPO) sunduğu başka bir patent dosyasında anlattı.

Söz konusu patent başvurusunda 360 derecelik menteşeyi gösteren çok sayıda çizim bulunuyor. Bu menteşenin Andromeda kod adlı cihazda da kullanılması oldukça muhtemel görünüyor. Şirket, patent dosyasında telefonların cepte taşınmaya devam edebilmesi için katlanabilirliğin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti.

Büyük ekrana olan talebin artmasıyla birlikte cihazların ön yüzeylerinin neredeyse tamamının ekrandan oluştuğunu hatırlatan Microsoft, ekrandaki büyümenin telefonların boyutunu da büyüttüğünü belirtti. Şirket, hem taşınabilirlik hem de büyük ekran ihtiyacının karşılanabilmesi için katlanabilir ekranlara ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.

Microsoft Andromeda kurumsal kullanıcıların aradığı telefon olabilir

Microsoft Andromeda konseptini gerçek bir cihaza dönüştürürse özellikle kurumsal profesyonelleri yakalamayı başarabilir. Bu cihazın başarısında fiyat etiketinde yazacak rakamın da belirleyici olacağı rahatlıkla söylenebilir. iPhone X insanların akıllı telefonlar için yüksek rakamlar ödemeye hazır olduğunu somut biçimde ortaya koysa da, bu durum Microsoft’un fiyat konusunda hassas olması gerektiği gerçeğini değiştirmiyor.

İLGİLİ HABERLER