Teknoloji

Microsoft Surface serisine katlanabilir bir cihaz ekleyebilir

Microsoft’un “Courier” adını taşıyan ve 2010’da rafa kaldırılan dijital defter formatını yeniden canlandırmaya hazırlandığına dair haberler geçtiğimiz ekim ayında gündeme gelmişti. İnternete sızan yeni bir patent başvurusu, katlanabilir formattaki cihazın neye benzeyeceği konusunda ipucu veriyor. Microsoft Surface ekibi tarafından yapılan patent başvurusunda görülen cihaz, iki farklı ekran taşıyor.

Sızan çizimler, cihazın boyutları hakkında fikir veriyor. Bu çizimlere göre, cihaz pek de büyük görünmüyor. Patent dosyasındaki görsellerden birinde cihaz bir avuç içinden biraz daha büyük görünüyor. Bu da söz konusu cihazın uzun süredir konuşulan ve adeta bir şehir efsanesine dönen Surface Phone isimli telefon olabileceğini düşündürüyor. Ancak ortada sadece küçük bir dizüstü bilgisayarın olması da ihtimaller dahilinde yer alıyor.

Patent dosyasına göre, yeni cihaz da, tıpkı Courier konsepti gibi, bir kitaba benziyor ve ikiye katlanıyor. Dosyadaki görsellerden birinde cihazın ekranlarından birinin sanal bir izleme dörtgeni veya klavye olarak kullanılabileceği görülüyor. Çizimler, kullanıcıların gerek duydukları takdirde ana ekranı genişletebileceklerini de gösteriyor.

Patent dosyası, Microsoft’un cihazı için farklı kullanım formatları konusunda da ipucu veriyor. Menteşeleriyle arkaya doğru katlanabilen cihaz, bir çalar saat olarak da kullanılabiliyor. Aslında bu menteşe sistemi, patent dosyasının merkezinde yer alıyor. Dosyadaki 16 görselden 11’i menteşe sistemi üzerine odaklanıyor.

Microsoft Surface serisi telefonla mobil cihaz pazarında aradığını bulabilir mi?

Redmond merkezli şirket, akıllı telefon pazarında aradığını bulamamıştı. Bunun üzerine strateji değişikliğine giden yazılım devi, mobil servisler üzerine yoğunlaşmıştı. Microsoft Surface serisi bir telefon ile şansını bir kez daha denese bile işi pek kolay olmayacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER