Manşetler

Microsoft da akıllı kol saati için çalışmalara başladı

Akıllı kol saati yakın gelecekte teknoloji devlerinin yeni rekabet alanı olacak gibi görünüyor. The Wall Street Journal tarafından tedarik zincirindeki kaynaklara dayandırılarak verilen habere göre, Microsoft Asyalı tedarikçilerle, üzerinde çalıştığı dokunmatik ekranlı akıllı kol saatinin parçaları için bağlantı kurmuş. Eğer dedikodular doğruysa, Microsoft da geleceği giyilebilir elektronik cihazlarda gören Apple, Samsung, Google ve diğerleri gibi şirketlerin arasına katılacak demektir. Microsoft cephesiyse dedikodularla ilgili olarak şimdiye kadar sessiz kalmayı tercih etti.

microsoft-logo-150113

Aslında bu hamle Microsoft’un bir akıllı kol saati geliştirmeye yönelik ilk girişimi değil. Şirket 2004 yılında SPOT (Smart Personal Object Technology – Kişisel Akıllı Nesne Teknolojisi) adlı bir proje üzerinde çalışmışmaya başlamıştı. Bu proje kapsamında geliştirilen bir saat Windows Messenger’dan anlık mesajları, haber başlıklarını, borsa bilgilerini ve hava durumunu ücretli abonelik kapsamında sunmayı planlıyordu. 20o8’de üretimi durdurulan SPOT projesi geçen yıl da tamamen rafa kaldırılmıştı. Microsoft araştırmacısı Bill Buxton’ın geçtiğimiz ay düzenlenen Microsoft TechFest etkinliğinde akıllı kol saatlerinin 37 yıllık geçmişi hakkında bir konuşma yapması, Redmond şirketinin bu alana tekrar gireceği şeklinde yorumlanmıştı.

IDC geçtiğimiz hafta bir rapor yayınlamış ve PC endüstrisinin 2013’ün ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dmnemine göre yüzde 13.9 düşüş gösterdiğini kaydetmişti. Halbuki Windows 8’in yayınlanmasıyla birlikte PC sektörünün yeniden ivme kazanması bekleniyordu. Bu durum Microsoft’un farklı formdaki ürünlere yönelik arayışlara daha fazla ağırlık vermesine yol açabilir. Şirketin akıllı kol saati dışında 7 inç’lik bir Surface tablet de çıkaracağı söyleniyor.

İlgili >> Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER