Eğlence

Microsoft Activision Blizzard anlaşmasının onaylanması için ilginç bir taktik uyguluyor

microsoft activision blizzard microsoft ftc

Microsoft Activision Blizzard’ı satın alma sürecinin tamamlanması için gerekli onayların sağlanması konusunda ilginç bir taktik uyguluyor. Şirketin Yeni Zelanda Ticaret Komisyonu’na sunduğu ve Rock Paper Shotgun sitesi tarafından ulaşılan belgelere göre, Microsoft Activision Blizzard bünyesinde “kesinlikle sahip olunması gereken” bir oyun olmadığını iddia ediyor.

Belgede Microsoft’un şu ifadeleri kullanması dikkat çekiyor: “Activision Blizzard tarafından geliştirilen ve yayınlanan oyunlarda rakip PC ve konsol oyun dağıtımcılarının endişelenmesine neden olacak özel bir unsur bulunmuyor. Bunlar ‘kesinlikle sahip olunması gereken’ oyunlar değil.”

Kısacası Microsoft, Call of Duty gibi bir çok satan serinin haklarını elinde tutmasının Sony gibi rakipleri için bir sorun teşkil etmeyeceğine inanıyor. İlk bakışta Microsoft’un 68.7 milyar ödediği bir şirketi bu şekilde “kötülemesi” mantıksız görünüyor. Ancak bu noktada teknoloji devinin rakiplerine yanıt verdiğini de belirtmek gerekiyor.

Sony tarafından Brezilya’da resmi makamlara gönderilen bir açıklamada, Call of Duty serisinin AAA seviyesinde “rakipsiz” bir oyun olduğu belirtilmişti. Şirket, Call of Duty’nin insanların konsol satın alma kararlarını etkileyecek güçte olduğunun da altını çizmişti.

Sony’nin bu açıklamasının bir temeli olduğu söylenebilir. Şirket, 2015’te Activision ile bir anlaşma yapmış ve bazı Call of Duty oyunlarının öncelikli olarak PlayStation için yayınlanmasını sağlamıştı.

Call of Duty’nin önemini azaltmak, Microsoft’un yetkili kurumlardan gerekli onayı alması için uyguladığı bir taktik olarak değerlendirilebilir. Microsoft Activision Blizzard’ı satın alacağını açıkladığında Call of Duty serisinin mevcut anlaşma bittikten sonra da PlayStation’da oynanabileceğine dair işaretler vermişti. Bunun sürecin tamamlanması için gerekli onayların sağlanmasında kilit bir rol oynaması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER