Teknoloji

Twitter yatırımcısından Elon Musk’a dava

elon musk twitter

Elon Musk’ı 44 milyar dolar karşılığında Twitter’ı satın alması için zorlayan sadece Twitter değil. Şirketin yatırımcılarından birisi de Musk’ın süreçten çekilmesini engellemek amacıyla mahkemeye başvurdu. Bu davanın başka yatırımcıların da katılmasıyla bir grup davasına dönüşebileceğini belirtmekte fayda var.

Luigi Crispo tarafından açılan davada Musk, sözleşme ihlali ve mikro blog servisinin hissedarlarının güvenini suistimalle suçlanıyor. Dilekçede Musk’ın sözleşmeden caymak için kolay ödenebilir bedeller teklif ettiği belirtilirken, sürece dahil olan iki şirketin de Musk’la birlikte davalı durumunda olduğu ifade edildi.

Musk geçtiğimiz ay Twitter’ı satın almaktan vazgeçtiğini açıklamıştı. SpaceX ve Tesla CEO’su, şirketi yalan ve yanlış yönlendirici açıklamalarda bulunmakla suçlamış; platformdaki bot ve sahte hesaplarla ilgili kendisine doğru bilgilerin verilmediğini öne sürmüştü.

Twitter ise Musk’ın herhangi bir yasal dayanak olmadan anlaşmadan çekilmek için bot hesaplarla ilgili sahte iddialarda bulunduğunu öne sürmüştü. Yeni davayı açan Crispo da mikro blog servisiyle aynı fikirde görünüyor. Buna ek olarak, Crispo da Musk’ın mahkeme kararıyla şirketi satın almasını istiyor.

Musk’ın anlaşmadan çekilmesinin ardından mikro blog servisi, Musk’ı süreci tamamlaması ve şirketi satın alması için mahkemeye vermişti. Taraflar 17 Ekim’de mahkemede karşı karşıya gelecek. Mikro blog servisinin hissedarları ise 13 Eylül’de satışın onaylanması için oylama yapacak.

Crispo’nun elinde 5500 Twitter hissesi bulunuyor. Musk’ın hisse başına önerdiği 54.20 dolarlık bedelle Crispo’nun elindeki hisselerin değeri 300 bin dolara yaklaşmıştı. Şirketin mevcut 40.55 dolarlık hisse bedeli ise bu hisselerin değerini yaklaşık 223 bin dolar seviyesine çekiyor.

İLGİLİ HABERLER