Teknoloji

Microsoft’un yeni abonelik paketinin çıkışı yaklaşıyor

Microsoft mistral

Microsoft‘un Microsoft 365 abonelik paketinin bireysel kullanıcılara yönelik bir versiyonu üstünde çalıştığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Yazılım devinin Teams platformunun günlük kullanıcılara yönelik bir versiyonunu geliştirdiği de doğrulanmıştı. Şirket bu çalışmalarında önemli bir mesafe kaydetmiş gibi görünüyor. ZDNet’te yer alan habere göre, Microsoft 365’in yeni versiyonu hâlihazırda “Microsoft 365 Life” olarak adlandırılmış durumda.

365 Life paketinin büyük ölçüde Office 365 Ev ve Bireysel paketlerinin yeniden adlandırılmış versiyonu olması bekleniyor. Ancak ZDNet’in haberine göre, pakette bir şifre yöneticisi de bulunacak. Bu şifre yöneticisinin son kullanıcılar açısından oldukça yararlı olacağı söylenebilir. Microsoft kısa süre önce 44 milyon Microsoft Hesabı şifresinin yeniden kullanıldığını ve 3 milyar şifrenin farklı veri tabanlarından sızdığını açıklamıştı.

Microsoft’un Microsoft Teams‘in “günlük” versiyonu üstündeki çalışmalarını da sürdürdüğü belirtiliyor. Bu versiyonda konum gönderme, ortak aile takvimi ve belge paylaşımı gibi özelliklerin olduğu söyleniyor. Bunun da 365 Life paketinin bir parçası olacağı belirtiliyor.

Microsoft 365 Life duyurusunu özel bir etkinlikte yapabilir

Bu durumun mevcut Office 365 Ev ve Bireysel abonelik paketlerinin fiyatında bir değişikliğe yol açıp açmayacağı bilinmiyor. Microsoft’un 365 Life’ı 2020’nin ilkbahar aylarında duyurması bekleniyor.

Şirketin duyuruyu Build konferansında veya Windows 10X ile Surface Neo hakkında daha fazla detay vermek için düzenleyeceği özel bir etkinlikte yapabileceği belirtiliyor. Microsoft, kısa süre önce tanıttığı Surface Earbuds kulaklığını da sonbaharda piyasaya sürmeyi planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER