Teknoloji

Microsoft 2020’de çıkacak Windows 10 güncellemesinin testine başladı

microsoft windows 10 kasım 2019 güncellemesi office

Microsoft, Windows 10’un 2020’de çıkarmayı planladığı bir güncellemesini test etmeye başladı. Şirketin bu kadar uzun zamana yayılmış bir güncellemeyi şimdiden test etmeye başlaması tuhaf sayılır.

Şirket bir yıl içinde genellikle iki adet güncelleme çıkarır, öncesinde de bunların testini halka mensup kişilerle yapar. Microsoft henüz 19H2 kod adıyla anılan bir sonraki 2019 güncellemesini bile test etmeye başlamadı, ancak şirketin Windows Insider şefi Dona Sarkar, bu yeni 2020 güncellemesi için ek testin gerekli olduğunu söyledi.

20H1 kod adlı ve 2020’nin ilk yarısında çıkması planlanan güncellemeyle ilgili olarak Sarkar, bu güncelleme üzerinde çalıştıkları bazı şeylerin daha uzun hazırlık zamanı gerektirdiğini dile getirdi. Microsoft, henüz bu güncellemede hangi özelliklerin bulunacağını söylemedi. Ancak bunun ilk beta derlemesini test kullanıcılarına sunmaya başladı.

Windows 10 18836 derlemesi, Windows’un gelecek derlemelerini test etmek için hızlı döngü içinde yer alan test kullanıcılarına sunulmaya başlandı. Microsoft, önümüzdeki ilkbaharda ise 19H2 güncellemesini test etmeye başlayacak.

Yazılım devi şu sıralar gelecek büyük Windows 10 güncellemesine son hâline verme sürecinde de bulunuyor. 19H1 güncellemesi nisan ayında çıkacak. Yazılım üreticisinin final versiyonu, herkesin mevcut makinesine sunmadan önce mart ayında, test kullanıcılarına dağıtması bekleniyor. İlkbahar 2019 güncellemesinde yeni açık tema, Kaomoji desteği, Cortana’nın Windows aramadan ayrılması ve yeni dahili Office uygulaması bulunacak.

İLGİLİ HABERLER