Teknoloji

Meta’nın Twitter rakibi Threads, yeni güncellemelerle zenginleşiyor

meta threads

Meta’nın sosyal medya dünyasında Twitter’a alternatif olarak sunduğu Threads uygulaması, kullanıcılarının beklentilerine yanıt vermek için yeni güncellemeler sunuyor. Meta CEO’su Mark Zuckerberg’in duyurduğu bu yenilikler, kullanıcıların paylaşımlarını daha da kişiselleştirmelerine olanak tanıyacak.

Yeni özellikler arasında en dikkat çekeni, Threads gönderilerinin Instagram Direkt Mesajları’na (DM) doğrudan paylaşılabilmesi. Kullanıcılar, bir gönderi üzerinde yer alan kağıt uçak benzeri simgeye dokunarak bu işlemi gerçekleştirebilirler. Bunun yanı sıra kullanıcılar, görsellere özelleştirilebilir alt metin ekleyebilecekler. Bu, görme engelli kullanıcılar için önemli bir adım olabilir, çünkü alt metinler ekran okuyucular tarafından okunabilir.

threads alt metin

Threads’e bahsetme düğmesi

Threads içerisinde kullanıcıları daha rahat bahsedebilmenizi sağlayacak yeni bir bahsetme düğmesi de geliyor. Bu özellik, kullanıcıların birbirleriyle daha etkileşimli olmalarını kolaylaştırabilir.

Bu güncellemelerin ötesinde, Mark Zuckerberg’in “önümüzdeki birkaç hafta içinde” daha büyük güncellemelerin geleceğini belirttiğini de unutmamak gerekiyor. Bunlar arasında web istemcisi ve geliştirilmiş arama gibi özellikler olabilir.

Threads uygulaması, sosyal medyanın hızla değişen dünyasında ayak uydurmak için sürekli güncelleniyor. Bu son güncelleme, kullanıcılar arasında olumlu karşılanacak gibi görünüyor. Ancak bazıları, web istemcisi ve geliştirilmiş arama gibi daha büyük güncellemeleri beklediklerini belirtiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER