Teknoloji

Threads’in web sitesi ve paylaşımlar içinde arama özelliği birkaç haftaya hazır olacak

instagram threads web

Meta’nın Twitter’a rakip olarak çıkardığı Threads hâlâ düzgün işleyen bir web sitesine sahip değil. Threads.net adresine gidenlerin karşısına üzerinde uygulama yükleme bağlantısı olan bir galaksi görseli çıkıyor. Ancak bu durum yakında değilecek. Meta CEO’su Mark Zuckerberg yaptığı paylaşımla Threads web sitesinin birkaç hafta içinde hazır olacağını duyurdu.

Zuckerberg, web uygulamasıyla birlikte arama özelliğinin de birkaç hafta içinde hazır hâle geleceği bilgisini paylaştı. Meta CEO’su Threads ekibinin yeni özellikleri sunma hızının kendisini heyecanlandırdığını da sözlerine ekledi.

Meta, Twitter’ın sorunlarla uğraştığı bir dönemde fazla zaman kaybetmeden Threads’i neredeyse hiçbir özelliği olmadan kullanıma sunmuştu. Threads kısa süre içinde 100 milyondan fazla kullancıya ulaşmış ve bunu en hızlı başaran yazılım uygulaması olarak bir rekora imza atmıştı.

Ancak Threads’e kayıt olan kullanıcıların neredeyse yarıdan fazlasının kaydolduktan sonra uygulamaya dönmediği anlaşılmıştı. Henüz tamamlanmayan ve çok sayıda eksiği bulunan bir sosyal medya uygulaması için bu sıradışı olmasa da, Meta’yı yeni özellikleri sunma konusunda hızlandırmış gibi görünüyor. Kısa süre önce takip edilenler sekmesini hazır hâle getiren Threads, kullanıcılarını tamamen algoritmik akışa bağlı kalmaktan kurtarmıştı.

Threads web sitesi en çok talep edilen özellikler arasında yer alıyor

Threads web sitesi de kullanıcıların talep ettiği özellikler arasında yer alıyor. Threads ve Instagram’ın patronu Adam Mosseri’nin Threads profilindeki “Yanıtlar” bölümü, web sitesi taleplerine verilmiş “Üstünde çalışıyoruz” yanıtlarıyla dolu. Bilgisayardan erişimin de Threads etkileşimini artıracak bir özellik olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Ve eğer Threads daha fazla kullancıya ulaşacaksa, paylaşımlar içinde arama yapabilme özelliği de çok faydalı olacak. Bütün bunların sürekli dalgalı bir seyir izleyen Twitter veya yeni adıyla X’e karşı Threads’e nasıl avantajlar sağlayacağı zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER