Teknoloji

Threads kullanıcıları gönderilerinin Facebook ve Instagram’da gösterilmesini engelleyebilecek

meta threads

Meta Threads’i büyütmek adına uyguladığı agresif tanıtım ve pazarlama kampanyasında frene basmaya hazırlanıyor. Şirketin Threads paylaşımlarını Facebook ve Instagram akışlarına taşıması, bazı kullanıcılar tarafından “rahatsız edici” bulunmuştu. Üzerinde çalışılan yeni gizlilik ayarı sayesinde Threads kullanıcıları paylaşımlarının Facebook ve Instagram akışlarına düşmesini engelleyebilecek.

Henüz kullanıma sunulmayan bu özelliği ortaya çıkaran isim, uygulamalar üzerinde yaptığı “tersine mühendislik” çalışmalarıyla tanınan Alessandro Paluzzi oldu. Sosyal ağlardaki özellikleri daha geliştirme aşamasındayken keşfeden Paluzzi, yeni Threads özelliğine ait ekran görüntülerini X hesabı aracılığıyla paylaştı. Ekran görüntülerine bakıldığında Threads kullanıcılarının “Gönderilerinin önerilmesine izin ver” başlığı altında Facebook ve Instagram seçeneklerinin olduğu görülüyor. Dileyenlerin bir platformda önerilere izin verirken, diğerinde önerilere kapıyı kapatabileceği de anlaşılıyor.

Meta bundan kısa bir süre önce Threads’i “ateşlemek” için Threads gönderilerini Facebook akışlarında gösterdiğini doğrulamıştı. Benzer bir gösterimin Instagram için de söz konusu olduğunu belirtmekte fayda var. Meta geçmişte diğer uygulamalarını tanıtmak için benzer taktikler kullanmış olsa da; bu hamle, birçoğu Facebook’ta aktif olmayan ve promosyonları müdahaleci bir aşırılık olarak gören Threads kullanıcıları arasında pek popüler olmadı. Meta, geçen hafta kullanıcıların bu seçeneği seçmeme konusundaki şikayetlerine yanıt olarak “geri bildirimleri dinlediğini” belirtmişti.

Meta’nın varsayılan ayar olarak çapraz paylaşımı etkinleştirmeyi planlaması dikkat çekiyor. Devre dışı bırakma ekranında “Profiliniz herkese açıksa, insanların sizi keşfedip takip edebilmesi için gönderileriniz diğer uygulamalarda önerilebilir” ifadesi yer alıyor.

Meta Threads’i büyütme konusunda istikrarlı ve ısrarlı bir çaba içinde

Meta Threads’in daha hızlı büyümesi için istikrarlı ve ısrarlı bir çaba içinde. Son haftalarda gelen açıklamalar, şirketin bu çabalarının karşılığını aldığı yönünde. Mark Zuckerberg kısa süre önce Threads’in aylık 100 milyon kullanıcıya yaklaştığını ve hedefin 1 milyar aylık kullanıcı olduğunu belirtmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER