Teknoloji

Meta’nın Reality Labs harcamalarında aslan payını artırılmış gerçeklik alıyor

meta reality labs

Meta Reality Labs biriminin zararı milyarlarca doları bulsa da, bu paraların tamamı sanal gerçeklik başlıklarına harcanmıyor gibi görünüyor. Şirketten verilen bilgiye göre, Reality Labs’in operasyonel harcamalarının yarısının merkezinde artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisi bulunuyor. Konuyla ilgili açıklamayı Meta’nın teknoloji şefi ve Reality Labs biriminin tepe yöneticisi Andrew Bosworth yaptı.

Şirket AR gözlük vizyonunu bir süredir kamuoyuna anlatıyor. Ancak bu gözlüğün kullanıcılarla buluşmasına hâlâ uzun bir süre var gibi görünüyor. Meta buna yaklaştığını gösteren çeşitli adımlar da atmış durumda. Ray-Ban Stories güneş gözlüğü, kamera yerleştirilmiş gözlüklere benzeyen bir tasarımla kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Meta Quest Pro ise daha kapsayıcı bir AR deneyimi sunmuştu.

Ancak Meta’nın yoğun AR yatırımlarına rağmen, tam teşekküllü bir gözlükle tanışmak için hâlâ uzun bir süre beklemek gerekiyor gibi görünüyor. Bosworth, şirketin gerçek AR gözlükleri vizyonunun daha ince tasarım, daha uzun pil ömrü ve daha fazla özellik sunmak için uzun bir süreye ihtiyaç duyduğunun altını çiziyor. Meta’nın ilk AR gözlüğünün sadece geliştiricilere sunulacağına dair haberler de daha önce gündeme gelmişti.

Meta Reality Labs projelerinde büyük yol katetmeyi hedefliyor

Meta’nın AR gözlüğünü başka ürünlerle eşleştirmenin de mümkün olacağı söyleniyor. Bu cihazlardan birinin telefon şeklinde olacağı ve gözlüğe komut göndermek veya gözlüğe daha fazla işlemci gücü sağlamak için kullanılacağı belirtiliyor. Meta’nın akıllı saat geliştirme planları ise bir süre önce askıya alınmıştı.

Meta Reality Labs bünyesinde yürüttüğü projelerde 2023’te kayda değer mesafeler katetmeyi hedefliyor. Avatar sisteminin ve Horizon Worlds platformunun geliştirileceğini söyleyen Bosworth, 2023’te bu konuya odaklanacaklarını belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER