Teknoloji

Meta Facebook ve Instagram’da genç kullanıcıları korumaya yönelik önlemleri artırıyor

meta facebook
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Meta 16 yaşından küçük Facebook ve Instagram kullanıcılarının gizlilik ayarları konusunda daha sıkı bir politika uygulamaya hazırlanıyor. Facebook hesaplarında varsayılan gizlilik ayarlarını değiştirecek olan şirket, “şüpheli” yetişkinlerin Facebook ve Instagram’da çocuklara mesaj atmasını da engellemeye çalışacak.

16 yaşından küçükler tarafından oluşturulan Facebook hesaplarında varsayılan gizlilik ayarları otomatik olarak değiştirilecek. Söz konusu değişiklikle birlikte genç kullanıcıların arkadaş listelerinin görünürlüğü, etiketlendikleri paylaşımlar, takip ettikleri hesap ve sayfalar otomatik olarak “daha özel ayarlar” başlığı altında gruplandırılacak.

Yeni ayarların sadece yeni hesap açan 16 yaş altı kullanıcılar için otomatik olarak açılacağını belirtmekte fayda var. Ancak Meta mevcut 16 yaş altı kullanıcılarını aynı ayarlara geçiş yapmaları konusunda teşvik edecek. Benzer bir hamle daha önce Instagram’dan da gelmişti. Sosyal ağ, yeni açılan çocuk hesaplarını otomatik olarak gizli hâle getiriyor.

Meta “şüpheli” hesaplara karşı önlem alıyor

Sosyal medya devi, şüpheli yetişkinlerin Facebook ve Instagram’da çocuklarla iletişim kurmasını engellemeye yönelik adımlar da atacak. Facebook’ta bu hesaplar platformun “bu kişileri tanıyor olabilirsiniz” bölümünden engellenecek. Instagram’da ise çocuk profillerinden mesaj gönderme butonunun kaldırılması test edilecek. Kimin “şüpheli” olarak etiketleneceği konusunda bilgi verilmese de, son zamanlarda genç kullanıcılar tarafından şikayet eden veya engellenenler olağan şüpheliler olacak.

Meta bir taraftan da ABD Ulusal Kayıp veya Sömürülen Çocuk Merkezi ile birlikte gençlerin özel görüntülerinin rızaları dışında paylaşılmasını engellemeye yönelik küresel bir platform üzerinde çalışıyor. Şirket tarafından verilen bilgiye göre, bu platform aralık ayının ortasında faaliyete geçecek.

İLGİLİ HABERLER