Ulaşım

Mercedes S Serisi için 2020’de kısmen otonom deneyim hedefliyor

Mercedes S Serisi otomobillerinde 2020’den itibaren yarı otonom sürüş deneyimi sağlayacak bir sisteme yer vermeyi planlıyor. Şirketin planını Automotive News’e konuşan araştırma birimi şefi Ola Kaelleniu açıkladı.

Söz konusu sistem, Otomotiv Mühendisleri Topluluğu tarafından “üçüncü seviye” olarak tanımlanan bir otonomluk sağlayacak. Otomobil belli durumlarda sürücü müdahalesi olmadan yola devam edebilecek, ancak sürücülere acil durumlar karşısında tetikte olmaları için uyarı yapılacak.

Audi de 2019 model A8’lerde “Traffic Jam Pilot” (Trafik Sıkışıklığı Pilotu) ismiyle benzer bir teknoloji sunuyor. Aracın çalıştırılması, durdurulması ve dönüşler gibi hareketler bu otomatik pilot tarafından yerine getiriliyor. Bu da Tesla Autopilot ve GM Cruise gibi mevcut ikinci seviye sistemlere kıyasla ileri bir adım niteliği taşıyor. Mercedes’in mevcut sürüş destek paketi Drive Pilot’ın da üçüncü seviye sistemlerin oldukça gerisinde olduğunu belirtmek gerekiyor.

Mercedes S Serisi için otonom çözümlerini her yerde sunamayabilir

Tıpkı Audi’nin sistemi gibi, Mercedes S Serisi için hazırlanan üçüncü seviye otonom çözüm de belli bölgelerde kullanılabilir. Bu tarz otonom sürüş sistemlerinin kullanıma yönelik talimatların ülkeden ülkeye hatta ülkenin idari yapısına göre eyaletten eyalete değişebildiğini belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER