Ulaşım

Mercedes elektrikli otomobil filosunun yeni üyelerini tanıttı

mercedes elektrikli otomobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mercedes elektrikli otomobil dönüşümündeki iddiasını gösteren yeni adımlar atmaya devam ediyor. Şirket bu dönüşüm doğrultusunda en ikonik otomobillerinden birisine de yeni bir yorum katıyor.

Alman otomotiv devi, Almanya’da düzenlenen IAA etkinliğinde hem üretime hazır hem de konsept aşamasındaki yeni elektrikli otomobillerini gözler önüne çıkardı. Bu konsept otomobillerden birisi de fotoğrafını yukarıda gördüğünüz EQG oldu. Mercedes’in G Serisi SUV’unu elektrikle buluşturan EQG, araziye uygun tasarımı çevre dostu elektrikli bir aksamla birlikte sunuyor.

Mercedes EQG’nin bataryası, motor sistemi ve kabin tasarımı konusunda bilgi vermedi. Otomobilin ne zaman yollara çıkacağı da belirsizliğini koruyor. Ancak otomobilin neredeyse üretime hazır olduğu ve tıpkı ataları gibi Avusturya’daki Schöckl Dağı’nda zorlu testlerden geçeceği belirtildi.

Mercedes, yola çıkışı daha yakın olan elektrikli otomobilleri konusunda da bilgi verdi. Bunlardan birisi de fotoğrafını hemen yukarıda görebileceğiniz Mercedes EQE oldu. E Serisi’nin bir parçası olan EQE, EQS’in küçültülmüş bir versiyonu olarak değerlendirilebilir. Yine aerodinamik kuvveti yüksek bir otomobil sunan Mercedes, 660 kilometre gb, uzun br menzil vadediyor. Ancak otomobil şehirde dolaşıma daha uygun CLS sınıfı bir kasaya sahip.

EQE 350 arkaya yerleştirilmiş bir motor, 90 kW pille gelecek ve 97 kilometre hıza 5.6 saniye içinde çıkabiliyor. Mercedes’ten yapılan açıklamada, otomobilin performans versiyonunun da hazırlandığı belirtildi. EQS’te standart olarak sunulan Hyperscreen isimli ekran ise EQE’de opsiyonel seçenekler arasında yer alıyor.

Mercedes EQE, 2022’nin ortasında yollara çıkacak. Otomobilin fiyatı konusunda bilgi verilmiş değil.

Mercedes’in duyurduğu bir diğer otomobil ise Maybach Concept EQS oldu. Fotoğrafını hemen yukarıda görebildiğiniz SUV formatındaki elektrikli otomobil, ultra lüks bir çevre dostu deneyim vadediyor. Bu otomobilin de üretiminin başlamasının yakın olduğu belirtildi. 2022’de üretime başlaması planlanan otomobil, 600 kilometre menzil vadediyor.

Duyurulan bir diğer yeni elektrikli otomobil de Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+ oldu. Fotoğrafı hemen yukarıda yer alan bu otomobil de, şirketin AMG markalı ilk elektrikli otomobili olması açısından önem taşıyor. 3.5 saniye içinde 0’dan 97 kilometre hıza ulaşabilen otomobilin ne zaman yollara çıkacağı ve fiyatının ne olacağı belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER