Manşetler

Meerkat teslim bayrağını çekti, dikkatini video tabanlı sosyal ağ olmaya çevirdi

meerkat-logo-270615

Meerkat Periscope ve Facebook gibi güçlü rakiplerinin baskısı karşısında teslim bayrağını çekti. Şirketten yayınlanan açıklamada CEO Ben Rubin, şirketin çalışma alanını ve öz kaynaklarını canlı video yayınından başka bir iş modeline kaydırmaya karar verdiğini açıkladı. Meerkat bundan böyle herkesin canlı yayında olduğu video tabanlı bir sosyal ağ olacak. Yatırımcılar bu değişiklikle ilgili olarak birkaç hafta önce bilgilendirilmiş.

Recode sitesinin haberine göre, Rubin bundan iki hafta önce yatırımcılara bir e-posta iletisi göndererek acı gerçeği onlara anlatmış. İletide yılın başarılı bir şekilde başladığı, ancak ilerleyen zamanlarda suların dalgalanmaya başladığı belirtildi. Ayrıca mobil ortamda video yayınının da tahmin ettikleri kadar büyük bir patlama yapmadığı da mesajda vurgulanıyor. Twitter/Periscope ve Facebook Live gibi servislerin canlı video yayınına heves duyan ilk kullanıcıları kendilerinden kapmayı başardığını ve sonuç olarak planladıkları gibi hızlı şekilde büyüyemediklerini dile getirdi.

Meerkat bu çalkantılı suda mücadele etmek yerine Ağustos 2015’ten beri yeni bir iş modeline geçiş için çalışmalar yapıyor. An itibarıyla Meerkat canlı video yayını modelini çok büyük oranda değiştirdi, kullanıcılar hâlâ uygulamayı kullanabiliyor, ancak şirketin öz kaynakları daha büyük potansiyel taşıyan alanlara yönlendirildi.

Şirket en yüksek yayıncı sayısını geçtiğimiz mayıs ayında gördü. Aslında Rubin büyümenin hâlâ devam ettiğini, buna rağmen servisi sürekli kullanan düzenli kullanıcıların kaybedildiğini söylüyor. Meerkat geçtiğimiz yaz önemli bir hamle yapmış ve GoPro desteğini eklemişti, ancak bu da servise büyüme konusunda büyük bir katkıda bulunmadı. Eylül ayında planlanan büyük ürün güncellemeleri askıya alındı. Ekim ayında ise Rubin şirketin yönetim kuruluna video tabanlı sosyal ağ modeline geçişe yönelik fikrini sundu.

Meerkat’in şu anda tam olarak nerede durduğu tam olarak net değil. Meerkat’ın yeni rolünün ne olacağı hakkında da henüz fazla detay verilmiyor ve sözü edilen video sosyal ağının ne gibi özelliklere sahip olacağını da bilmiyoruz. Recode’a göre, arkadaşlar arasında küçük video sohbet gruplarının oluşturulmasına odaklanılacak. Rubin şirketin yeni ilgi alanının çoğu yatırımcı tarafından olumlu karşılandığını dile getiriyor. Eğer her şey planlandığı gibi giderse, değişiklikler hakkında önümüzdeki birkaç ay içinde daha fazla bilgi almak mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER