Teknoloji

Meerkat Houseparty ile oyunda kalmaya çalışıyor

housepartyMeerkat, mobil cihazlarla canlı yayın imkanını sunan ilk platformlardan biri olmasına rağmen, Facebook ve Twitter gibi büyük rakiplerle mücadele edemeyeceği için canlı yayın pazarından geri çekileceğini CEO’su Ben Rubin’in cümleleriyle açıklamıştı.

Recode sitesine konuşan Rubin, Meerkat’in odak noktasını grup video sohbeti konusunda bir şeyler yapmaya çevireceğini belirtmişti. Recode’un haberine göre, Meerkat bu hedefi geçtiğimiz şubat ayında gerçekleştirmeyi Houseparty isimli uygulamasıyla başardı.

iOS ve Android için yayınlanan Houseparty, aynı anda birden fazla kişiyle görüntülü olarak konuşma imkanı veriyor. Kullanıcılar uygulama üzerinden grup sohbeti başlatmaya yönelik davetiyelerini WhatsApp, kısa mesaj veya sosyal ağlar yoluyla arkadaşlarına iletebiliyor. Davetlerin kabul edilmesiyse ortaya “Facetime’da grup sohbeti” olarak nitelenebilecek bir deneyim çıkarıyor.

Geçtiğimiz nisan ayında Napster’ın kurucuları tarafından yeniden canlandırılan Airtime da benzer bir hizmet sunuyor. Ancak Meerkat’in çözümü rakiplerine göre daha sade bir anlayışı benimsemişe benziyor.

housepartyHouseparty sessiz sedasız yayınlansa da, Google Play Store üzerinde 100 bin indirme rakamına ulaşmış durumda. Ancak ilginç bir şekilde uygulamanın geliştiricisi olarak Meerkat’in yerine Alexander Herzick ismi geçiyor.

Houseparty’nin görüntülü grup sohbet pazarında kendisine sağlam bir yer edinip edinemeyeceği zamanla anlaşılacak. Ancak bunun gerçekleşmesi kolay bir hedef olmadığı şimdiden söylenebilir. Airtime ve Rounds gibi mevcut platformların yanı sıra, Facebook’un da yakında Messenger ve WhatsApp gibi servislerinde görüntülü grup sohbeti imkanı sunması muhtemel gözüküyor. Pazarın kalabalıklaşmasının Meerkat’in girişimi için pek de iyiye işaret olmadığı rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER