Teknoloji

Houseparty grup video sohbet uygulaması Meerkat’ın yeni stratejisinin ürünü

houseparty
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

housepartyMeerkat, daha şimdiden neredeyse bir milyona yaklaşan yeni bir uygulamayla geri döndü. Periscope pazarın en popüler canlı yayın uygulamalarından biri hâline gelmeden önce çıkan Meerkat, 2015 yılının başlarındaki SXSW etkinliğinde ilk kez duyurulduktan sonra büyük bir ilgi görmüştü. Ancak Periscope’un Twitter tarafından satın alınması, daha sonra da ses getiren bir kampanyayla yeniden çıkarılması Meerkat için inişin başlangıcı olmuştu.

O günlerin üzerinden bir buçuk yıl geçtikten sonra, Meerkat’ın yapımcıları Houseparty adında yeni bir grup sohbet uygulaması çıkardı. Houseparty uygulamasını Alexander Herzick takma geliştirici adı altında 10 aydır geliştiren Meerkat ekibi, hatta düzmece Facebook ve LinkedIn sayfalarıyla da Meerkat’ın stratejisini değiştirdiğini gizledi. Meerkat bu uygulamanın tanıtımını üniversite öğrencilerine özel olarak yaptı ve daha şimdiden 1 milyon kullanıcıya yaklaştı.

Video, Houseparty’nin nasıl çalıştığını gösteriyor. Arkadaşlarınızı SMS ile grup sohbetinize katılmaları için davet edebilirsiniz. Daha sonra tüm katılımcılarla aynı anda görüntülü görüşme gerçekleştirmeniz mümkün oluyor. Arkadaşlarınızın da sohbete katılmaları için Houseparty uygulamasını indirmelerini gerekiyor. Uygulamayla birlikte arkadaşlar aralarında yazışmak yerine canlı video görüşmesi yaparak iletişim kurabilecekler.

Uygulamanın çok hızlı şekilde büyüdüğü, bu nedenle aşırı yüklenme yaşamaya başladığı ve çeşitli bağlantı problemlerinin görüldüğü söyleniyor. Uygulamayı Türkiye’deki App Store ve Google Play uygulama mağazalarından da ücretsiz olarak indirip deneyebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER