Ulaşım

Mazda ilk elektrikli otomobilini gelecek ay tanıtacak

Mazda ilk elektrikli otomobilini gelecek ay tanıtacak
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Mazda, elektrikli otomobil çıkarma sözünü yerine getirmek adına adımlarını somutlaştırıyor. Japon otomotiv devi, ilk tam elektrikli otomobilini gelecek ay Tokyo Otomobil Fuarı’nda tanıtmaya hazırlanıyor. Mazda’nın bu otomobili gelecek yıl içinde yollara çıkarması öngörülüyor. Şirket, önümüzdeki dönemde katalogunun geri kalanına da elektrikli modeller eklemeyi planlıyor.

Mazda’nın Tokyo’da sergileyeceği elektrikli otomobille ilgili bilinenler oldukça sınırlı. Sadece şirketin tamamen yeni bir modeli gözler önüne çıkaracağı biliniyor. Mazda, geçtiğimiz ay CX-5 SUV’sine benzeyen elektrikli bir prototipi Norveç’te test etmişti. Tokyo’da gösterilecek otomobilin bu prototipe benzeyip benzemeyeceği konusunda şu an için ortada somut bir bilgi bulunmuyor.

Mazda’nın ilk elektrikli otomobili, şirketin Toyota ile yaptığı elektrikli otomobil işbirliğinden bağımsız bir çalışma. Otomobilin Kuzey Amerika’da satılacak versiyonlarında bir mesafe artırıcının bulunacağı söyleniyor. Tam elektrikli modeller Avrupa ve Asya’daki müşterilere uygun olsa da, Kuzey Amerika’da sürücüler genellikle daha uzun yol katedebilen elektrikli araçlara ihtiyaç duyuyor.

Mazda elektrikli otomobil pazarında uzun vadeli planlara sahip

Mazda’nın ilk elektrikli otomobili, şirketin daha çevre dostu ve ekonomik araçlar yapma planıyla da örtüşüyor. Şirket yeni otomobiliyle Avrupa ve ABD’nin Kaliforniya eyaletinde sıkılaştıran karbondioksit salınımı standartlarını da karşılamayı hedefliyor.

[irp]

Günün Öne Çıkan Fırsatları

Huawei Pura 90s Pro, 4.000 TL indirim ve FreeBuds Pro 5 hediyesiyle 75.999 TL
Huawei Pura 90s Pro, 4.000 TL indirim ve FreeBuds Pro 5 hediyesiyle 75.999 TL
Satın Al
Yapay zekâ işlemcili Lenovo IdeaPad 5 2-in-1 sepette 49.400,19 TL
Yapay zekâ işlemcili Lenovo IdeaPad 5 2-in-1 sepette 49.400,19 TL
Satın Al
JBL PartyBox Club 120’de sepette 2.444,33 TL indirim
JBL PartyBox Club 120’de sepette 2.444,33 TL indirim
Satın Al
43 inç Android TV arayanlara Next YE-43GFSG4 sepette 13.599 TL
43 inç Android TV arayanlara Next YE-43GFSG4 sepette 13.599 TL
Satın Al
Dreame D30 Ultra robot süpürgede 2.000 TL indirim
Dreame D30 Ultra robot süpürgede 2.000 TL indirim
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Mazda elektrikli otomobil pazarıyla ilgili uzun vadeli planlara sahip. Şirket, 2030 veya en geç 2035 itibarıyla katalogundaki tüm otomobillerin hibrit veya elektrikli motor taşımasını amaçlıyor.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl